Stross-Kāns istabenei esot samaksājis 1,5 miljonus dolāru (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Starptautiskā valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns samaksājis 1,5 miljonus ASV dolāru (787 500 latu) Ņujorkas viesnīcas istabenei Nafisatai Dialo, kura apsūdzēja viņu izvarošanas mēģinājumā un vēlāk iesniedza civilprasību Ņujorkas tiesā, svētdien ziņoja laikraksts «Le Journal du Dimanche».

Atsaucoties uz Strosam-Kānam tuvu stāvošiem avotiem, «Le Journal du Dimanche» vēsta, ka šāda summa Dialo izmaksāta saskaņā ar mierizlīgumu, kas tika panākts pagājušajā mēnesī.

Pēc norēķināšanās ar advokātiem Dialo esot palikuši aptuveni 70% no šīs summas.

Iepriekš mediji ziņoja, ka Stross-Kāns varētu būt piekritis izmaksāt istabenei līdz pat pieciem miljoniem ASV dolāru.

Dialo saņēmusi arī kompensāciju no laikraksta «New York Post», kuru iesūdzēja tiesā par nepatiesas informācijas izplatīšanu, jo laikraksts ziņoja, ka Dialo strādājusi par prostitūtu.

Strosa-Kāna karjera sabruka 2011.gadā, kad viņš tika arestēts Ņujorkā un apsūdzēts viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumā.

Lai gan šīs apsūdzības galu galā tika atceltas, pār Strosu-Kānu nobira virkne citu apsūdzību saistībā ar seksuāla rakstura noziegumiem.

Francijā pret viņu joprojām notiek izmeklēšana saistībā ar apsūdzībām par dalību organizētās noziedzības tīklā, kas apgādājis ar prostitūtām augstas klases klientus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu