Interneta vēlēšanu pilotprojekts varētu izmaksāt Ls 250 000 (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Interneta vēlēšanu sistēmas izmēģinājuma pilotprojekts varētu izmaksāt 250 tūkstošus latu, liecina Satiksmes ministrijas (SM) provizoriskie aprēķini, par kuriem pastāstīja SM sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis.

SM ir precizējusi koncepciju par interneta vēlēšanu sistēmas izveidi pēc tam, kad ministri uzdeva SM detalizēti izpētīt citu valstu pieredzi, kā arī precizēt interneta vēlēšanu projektu.

«Koncepcijas projekts ietver gan papildus informāciju par interneta vēlēšanu pieredzi citās valstīs, gan informāciju par pilotprojekta ietvaru,» informēja Beļskis.

Vēlēšanu sistēmas darbības sākums būs atkarīgs no politiskās izšķiršanās ieviest koncepcijā paredzēto modeli, atzīst Beļskis. Papildus valdības lēmumam ieviest interneta vēlēšanas būs jāveic arī grozījumi atbilstošajos likumprojektos, kurus jāapstiprina Saeimai.

Precizēto koncepciju SM pērnā gada nogalē iesniedza Valsts kancelejā un tiek lēsts, ka interneta vēlēšanu sistēmas izstrāde un ieviešana varētu maksāt ap 1,3 miljoniem latu.

Latvijā jau vairākus gadus tiek spriests par iespēju izveidot interneta vēlēšanu sistēmu, kas dotu iespēju vēlētājiem balsot ne tikai klātbūtnē vēlēšanu iecirknī, bet arī elektroniski. SM jau pērn bija iesniegusi Valsts kancelejā šo koncepciju, un Ministru kabineta komitejā tā arī guva atbalstu, taču ministri to lūdza vēl precizēt. Sākotnēji bija plānots nodrošināt iespēju balsot elektroniski jau šogad jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu