Citroen gatavo neglītā pīlēna mantinieku (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Citroen

Šā gada septembrī Frankfurtes automobiļu izstādē Citroen gatavojas prezentēt leģendārā modeļa 2CV jeb tā dēvētā neglītā pīlēna ideoloģiskā mantinieka prototipu. Sērijveida modelis turpretim dienas gaismu ieraudzīs 2014.gada pavasarī.

Šobrīd pīlēna pēctecis franču kompānijas iekšienē tiek dēvēts par E3 Essential. Auto tiek konstruēts uz kompaktā modeļa C4 tehnoloģiskās platformas, tā garums būs aptuveni 4,3 metri, bet ārējais dizains tiks ieturēts 2007. gada konceptuālā automobiļa C-Cactus stilā, atsaucoties uz vācu Autobild, vēsta Motor.ru.

Sākotnējā informācija liecina, ka 2CV gadījumā uzsvars tik tiešām vairāk varētu tikt likts uz emocijām un saikni ar leģendāro auto, jo dzinēju klāstā pagaidām nav paredzēts iekļaut motorus ar vairāk par 100 zirgspēkiem. Dzinēju paletē pagaidām provizoriski ir 82 un 100 ZS benzīnnieki, kā arī 92 ZS spēcīgs dīzelis.

E3 Essential veidotāji arīdzan ir apņēmušies pieturēties pie pieticīga aprīkojuma, lai piecu durvju auto būtu salīdzinoši lēts. Tā, piemēram, tajā plānots atteikties no multimediju sistēmas ar skārienjutīgu ekrānu, kruīza kontroles un dzinēja stop/start sistēmas. Bāzes versijā E3 Essential cena orientējoši būs ap 16 tūkstošiem eiro.

Var atzīmēt, ka pirmo 2CV prototipu Citroen uzbūvēja jau 2009.gadā. Tas bija auto vārdā Revolte un bija apgādāts ar hibrīddzinēju.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu