Latviešiem sadomazohisms ir aizliegtais auglis (59)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr /gmartini

Pēc TVNET Sievietēm apkopotajiem aptaujas datiem, nākas secināt, ka lasītājiem tomēr sadomazohisms ir kas tāls un diezgan nereāls guļamistabā. Tomēr, tas, ka kategoriski noliedzoši ir tikai nedaudz vairāk par pusi - 65%, rada iespēju, ka pārēja daļa vai nu par to nekā nezina vai nav gatavi par to runāt...

Aptaujas komentāros nereti parādās jautājums, kas vispār ir sadomazohisms. Kāds to nosauc par pataloģiju, bet kāds par garīgu slimību ar lieliem kompleksiem.

Interneta aptaujā balsojuši bija 677 cilvēki, no kuriem uz konkrēto jautājumu «Vai esi nodarbojies ar sadomazohismu?» atbildēja sekojoši:

Nē un nekad to nedarīšu! (65%)

Nē, bet varētu pamēģināt... (13%)

Domāju, ka es to nespētu (7%)

Ir bijušas pāris reizes... (7%)

Jā, regulāri (8%)

Interesanti šķiet šie 13%, kas tomēr atklāj vēlmi pamēģināt, izslēdzot iespēju, ka to nespētu, jo par šo atbildi ir balsojuši 7%. Arī 8%, kas nenoliedz, ka to dara regulāri ir gana progresīvs skaitlis. Komentāros lasītājs arī atzīst, ka «nodarbotos biežāk, ja būtu atbilstošs partneris».

Rodas iespaids, ka SM lasītājiem ir aizliegtais, neiepazītais auglis, kuru tomēr dažreiz iekārojas noplūkt, kaut vai fantāzijās...

Ko par sadomazohismu domā seksologs Arturs Šulcs, režisors Kārlis Anitens un radiobalss Valdi Melderis:

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu