Bruņotu klanu sadursmēs Somālijā 26 bojāgājušie (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somālijā vismaz 26 cilvēki gājuši bojā bruņotās sadursmēs starp konkurējošiem klaniem strīdā par ganību platībām un ūdens avotiem, svētdien paziņoja amatpersonas.

«Ir daudz bojāgājušo, sākotnējā informācija liecina par 26 cilvēku bojāeju,» paziņoja Somālijas centrālo daļu kontrolējošā grupējuma «Ahlu Sunna» vecākais komandieris Mohameds Abdi Šire.

Sadursmes starp konkurējošajiem Salebana un Dudubles klaniem izcēlās sestdien Somālijas centrālās daļas Galgudūdas reģionā Marēras un Malaldēras ciemu apkaimē, piebilda Šire, norādot, ka bojāgājušie ir gan civiliedzīvotāji, gan bruņoti nemiernieki.

Konkurējošo klanu sadursmes Somālijā nav nekas neierasts. Visbiežāk tās izceļas par ganībām un ūdenstilpēm, kur dzirdināt lopus. Somālijas iekšlietu ministrs Abdikarims Huseins Guleds pauda aicinājumu abām pusēm izbeigt asinsizliešanu.

Somālijā stabilas centrālās valdības nebija kopš 1991.gada, kad tika gāzts toreizējais diktators Siads Barre un sākās pilsoņu karš. Kopš tā laika valstī valda savstarpēji konkurējoši nemiernieku grupējumi. Šogad Somālijas satversmes sapulce apstiprināja valsts konstitūciju un tika izveidota jauna valdība.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu