Stross-Kāns un Ņujorkas istabene panāk ārpustiesas izlīgumu (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Stross-Kāns panācis ārpustiesas vienošanos ar Ņujorkas viesnīcas «Sofitel» istabeni Nafisatu Diallo, kas viņu pērn apsūdzēja izvarošanā, lai izbeigtu pusotru gadu ilgo tiesvedību, vēstīja plašsaziņas līdzekļi.

Laikraksts «New York Times», atsaucoties uz kādu ar lietu saistītu personu, vēstīja, ka 63 gadus vecais Stross-Kāns, kura politisko karjeru iznīcināja Diallo apsūdzības, ir «klusi panācis vienošanos» par mierizlīgumu ārpus tiesas zāles saistībā ar viņas iesniegto civilprasību.

Pagaidām nav informācijas, vai Stross-Kāns ir piekritis jebkādiem maksājumiem istabenei, norādīja «New York Times», piebilstot, ka «pagaidām vienošanās nav parakstīta». Laikraksts paskaidroja, ka nākamnedēļ abu pušu advokāti ieradīsies pie tiesneša Ņujorkas Bronksas rajona tiesā.

Vienošanās vēl neesot parakstīta

Arī televīzijas kanāls NBC vēstīja par iespējamo vienošanos, apstiprinot, ka pagaidām tā nav parakstīta.

Diallo un Strosa-Kāna advokāti nesniedza komentārus par plašsaziņas līdzekļos izskanējušo.

Stross-Kāns pērn tika iesaistīts vairākos skandālos, kas praktiski iznīcināja viņa politisko karjeru. Viņš tika uzskatīts par reālāko sociālistu kandidātu Francijas prezidenta vēlēšanās.

Apgalvo, ka noticis izvarošanas mēģinājums

Diallo apgalvoja, ka pērn 14.maijā Stross-Kāns viņu mēģinājis izvarot savos viesnīcas apartamentos. Strosu-Kānu aizturēja, bet pēc divām cietumā pavadītām dienām atbrīvoja pret drošības naudu.

19.maijā Stross-Kāns paziņoja, ka nekavējoties atkāpjas no SVF izpilddirektora amata,

jo vēlas visu uzmanību pievērst sava nevainīguma pierādīšanai, kā arī tādēļ, lai pasargātu SVF un savu ģimeni. Viņš noliedza visas izvirzītās apsūdzības. Prokurori atzina, ka Strosam-Kānam un istabenei tiešām bijušas seksuālas attiecības, bet istabenes liecības esot vienīgais pierādījums, ka tas noticis piespiedu kārtā, turklāt viņa savās liecībās vairākkārt melojusi. 23.augustā Strosam-Kānam izvirzītās apsūdzības tika atceltas, un viņš varēja atgriezties Francijā.

Stross-Kāns un istabene viens pret otru iesnieguši civilprasības.

Līdz šim abu pušu advokāti bija nolieguši mierizlīgumu. Strosa-Kāna advokāti norādīja, ka nepiekritīs maksāt kompensāciju istabenei, nosaucot viņu par labuma meklētāju, savukārt Diallo advokāti uzsvēra, ka vienīgais, ko vēlas, ir konfrontācija ar Strosu-Kānu tiesas zālē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu