Avīzes redaktors atkāpjas pēc raksta par Smoļenskas aviokatastrofu (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc raksta par to, ka Polijas prezidenta lidmašīnas atlūzās atrastas sprāgstvielu pēdas, atkāpsies laikraksta «Rzeczpospolita» galvenais redaktors Tomašs Vrublevskis, raksta postimees.ee.

Rakstā, kuru pārpublicēja arī virkne ārvalstu laikrakstu, bija apgalvots, ka poļu izmeklētāji lidmašīnas atlūzās atklājuši sprāgstvielu pēdas. Tika apgalvots, ka ar šiem atklājumiem iepazīstinātas arī augstākās amatpersonas. Tāpat tika aicināts atturēties no pāragriem spriedumiem, jo sprāgstvielas atlūzās varēja nokļūt tāpēc, ka Smoļenskas apkārtnē atrodas liels daudzums vēl nesprāgušu kara laika lādiņu.

Pēc skandalozās publikācijas Vrublevskis publiski atzina, ka daļa rakstā minētās informācijas ir safabricēta un neatbilst patiesībai.

Par savu atkāpšanos Vrublevskis paziņojis piektdien, 2.novembrī, publicējot atkāpšanās vēstuli laikraksta mājaslapā.

«Esošajā situācijā, rūpējoties par «Rzeczpospolita» labo vārdu, es esmu informējis izdevniecības padomi par to, ka no amata atkāpjos,» viņš raksta. Redakcijas vadītāja pienākumi līdz nākamajai padomes sēdei uzticēti galvenā redaktora vietniekam.

Lidmašīna, kurā atradās Polijas prezidents, augstākās amatpersonas un citi sabiedrībā zināmi cilvēki, 2010.gadā bija ceļā uz piemiņas pasākumu Katiņā, kad avarēja Krievijas teritorijā netālu no Smoļenskas.

Laikraksts «Rzeczpospolita» savā publikācijā apgalvoja, ka uz lidmašīnas atlūzām atrastas trotila un nitroglicerīna pēdas. Sprāgstvielas esot atrastas salonā uz vismaz 30 pasažieru krēsliem, kā arī uz citām lidmašīnas detaļām.

Polijas militārā prokuratūra nākusi klajā ar paziņojumu, ka izmeklētāji nekādu sprāgstvielu klātbūtni tomēr nav apstiprinājuši.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu