Starpkopienu sadursmēs Indonēzijā nogalināti 12 cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indonēzijas Sumatras salā izraisoties starpkopienu sadursmēm, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, bet vairāk nekā 1600 tikuši pārvietoti, otrdien apliecināja policija.

Sadursmēs, kas izcēlās divu Lampunas provinces ciematu iedzīvotāju starpā, nogalināti 12 cilvēki, bet konflikta dēļ pārvietoti 1663, apliecināja provinces administrācijas preses pārstāve.

Lai darītu galu sadursmēm, kas Sumatras dienvidu galā sākās svētdien, uz turieni norīkoti vairāk nekā 2000 policistu, apliecināja amatpersona, piebilstot, ka patlaban situācija ir mierīga.

Sadursmes notikušas starp Balinuragas ciemata iedzīvotājiem hiduistiem un Sidoreno ciemata iedzīvotājiem musulmaņiem, vēsta vietējie mediji.

Konflikts sācies, kad divas viena ciemata jaunietes aizvainojuši otra ciemata vīrieši.

90% Indonēzijas iedzīvotāju ir musulmaņi, un reliģiskās minoritātes bieži sūdzas par vajāšanām, kaut arī vairums indonēziešu ir mērenā islāma sekotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu