Igaunijas karaflotes vienība aiztur Somālijas pirātus (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas karaflotes kuģu aizsardzības vienība, piedaloties Eiropas Savienības (ES) pretpirātisma operācijā «Atalanta», ir aizturējusi septiņus pirātismā aizdomās turētus Somālijas pilsoņus un atbrīvojusi no pirātu gūsta 12 Irānas jūrniekus, aģentūrai BNS paziņoja Igaunijas Aizsardzības ministrija.

Vācijas fregate «Sachsen», uz kuras dien Igaunijas kuģu aizsardzības vienība, bija ceļā no Somālijas pilsētas Bosaso uz Mogadišu, kad tā saņēma trauksmes zvanu no Irānas zvejas kuģa «Johwar» un devās uz šo kuģi, kas atradās 250 jūras jūdzes (463 kilometrus) no Somālijas piekrastes.

«Sachsen» komandai izdevās noteikt Irānas kuģa atrašanās vietu un nodibināt kontaktus ar tā apkalpi. Tika arī noskaidrots, ka kuģa apkalpe sešas dienas bija aizturēta piespiedu kārtā.

Kuģu aizsardzības vienība uzkāpa uz zvejas kuģa un aizturēja septiņus pirātismā aizdomās turētos somāliešus, kā arī konfiscēja sešus Kalašņikova automātus AK-47 un vienu bazuku (reaktīvo prettanku granātmetēju). Atbrīvotie ķīlnieki izgāja medicīnisku pārbaudi un saņēma pārtiku un ūdeni.

Igaunijas karaflotes kuģu aizsardzības vienības pienākums ir aizsargāt kuģus Adenas līcī un pie Somālijas krastiem, pirmām kārtām kuģus, kas ved ANO Pasaules pārtikas programmas humāno palīdzību.

Kuģu aizsardzības vienība oktobra beigās atgriezīsies Igaunijā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu