Internetā nonākušas šausminošas Smoļenskas aviokatastrofas bildes (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Polijas varas iestādes apsūdzējušas Krieviju par to, ka tā nopludinājusi šausminošas fotogrāfijas, kurās redzami Smoļenskā avarējušās poļu lidmašīnas upuri, raksta newsru.com. Jāatgādina, ka Smoļenskas aviokatastrofā dzīvību zaudēja 96 cilvēki, to vidū Polijas prezidents Lehs Kačinkis, citas augstas amatpersonas un inteliģences pārstāvji.

Fotogrāfijas tapušas īsi pēc lidmašīnas nogāšanās - tajās redzami gabalos sarauti lidmašīnas pasažieri. Vairākas bildes ir arī no morga, kur mirušie nogādāti.

Bildes internetā publicējis kāds krievu blogeris pirms aptuveni mēneša. Tomēr Polija uzsver, ka, ņemot vērā bilžu saturu, ir pilnīgi skaidrs, ka tās uzņēmuši varas iestāžu pārstāvji, kas nepietiekami tās vēlāk sargājuši vai pat apzināti nopludinājuši.

Blogeris ne vien publiskojis bildes, bet jau ilgāku laiku savā blogā rakstījis par Smoļenskas aviokatastrofu un savām aizdomām par Krievijas notikušā versijas pareizību - proti, viņš apgalvo, ka aviokatastrofa bijis apzināts uzbrukums Polijas vadošajai elitei.

Krievijas varas iestādes sola veikt pārbaudi, lai atklātu bilžu noplūdes avotu.

Polijas žurnālisti centušies ar blogeri sazināties, tomēr saņēmuši automātisku atbildi par to, ka viņa epasta konts vairs nav aktīvs.

Pēc Krievijas blogera piemēra bildes tālāk izplatītas arī Ukrainā, Vācijā un pat ASV. Krievija un Ukraina piekļuvi materiāliem bloķējusi, taču Vācijas un ASV varas iestādes pagaidām atteikušās to darīt.

Polijas amatpersonu un sabiedriskās elites pārstāvju lidmašīna bija ceļā uz Katiņu, lai tur piedalītos piemiņas pasākumā. Lidmašīna nogāzās netālu no Smoļenskas, un bojā gāja visi, kas tajā atradās.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu