Stross-Kāns lūdz medijus likt viņu mierā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns intervijā franču žurnālam «Le Point» lūdzis likt viņu mierā, paziņojot, ka cieš no mediju uzbrukuma.

«Es nekad neesmu bijis notiesāts, ne Francijā, ne kādā citā valstī. Tādēļ nekas neattaisno to, ka esmu kļuvis par mediju uzbrukumu mērķi,» paziņoja Stross-Kāns.

Viņš norādīja, ka reizēm mediju viņam pievērstā uzmanība līdzinās vajāšanai.

Strosa-Kāna karjera sabruka pagājušajā gadā, kad viņš tika arestēts Ņujorkā un apsūdzēts viesnīcas istabenes izvarošanas mēģinājumā.

Virkne apsūdzību

Lai gan šīs apsūdzības galu galā tika atceltas, Strosam-Kānam joprojām jācīnās ar virkni citu apsūdzību saistībā ar seksuāla rakstura noziegumiem.

Intervijā «Le Point», kas tiks publiskota ceturtdien, Stross-Kāns paziņojis, ka vairs nespēj izturēt mediju jaukšanos viņa privātajā dzīvē.

«Lieciet mani mierā!» paziņoja bijušais SVF izpilddirektors.

Francijā tur aizdomās par dalību prostitūcijas biznesā

Francijā Strosam-Kānam izvirzītas apsūdzības par dalību organizētās noziedzības tīklā, kas apgādājis ar prostitūtām augstas klases klientus.

Strosa-Kāna vārds policijas uzmanības lokā nonāca, izmeklējot prostitūtu kontrabandu pāri Beļģijas robežai, lai tās piedalītos orģijās augstas klases viesnīcās Lillē un Parīzē.

Stross-Kāns atzinis, ka piedalījies dažās no šīm ballītēm, bet noliedz, ka būtu zinājis, ka par šo eskortu tiek maksāts.

«Patiesība ir tāda, ka mani draugi organizēja ballītes, ko es apmeklēju. Tā kā tur bija prostitūtas,

protams, es tieku apsūdzēts par prostitūcijas tīkla izveidošanu, - tas ir tikpat nepatiesi, cik absurdi,» intervijā «Le Point» atzīmēja Stross-Kāns.

Nākamā tiesas sēdes saistībā ar šo lietu paredzēta novembrī.

Jau vēstīts, ka mēneša sākumā Francijas prokuratūra paziņoja, ka izbeidz izmeklēt apgalvojumus, ka Stross-Kāns 2010.gadā ASV piedalījies grupveida izvarošanā, jo par upuri uzskatītā sieviete augustā vērsusies pie Francijas policijas, apgalvojot, ka pati piekritusi seksuālajiem sakariem, un nekādas apsūdzības neizvirzīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu