Porsche uzstājas ar Panamera Sport Turismo (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Porsche

Parīzes motoršovā Porsche atklāja konceptauto Panamera Sport Turismo, kas apvieno iespējamu lielā sedanhečbeka Panamera dizaina attīstības virzienu ar ārkārtīgi taupīgām piedziņas tehnoloģijām.

Konceptauto ārējo dizainu raksturo iespaidīgi gabarīti (Panamera Sport Turismo ir 4,95 metrus garš, 1,99 metrus plats un 1,401 metru augsts), kas tomēr šķiet samērīgi kompakti. Tas panākts ar īsām virsbūves pārkarēm un sportiskām proporcijām – garu motora pārsegu un uz aizmuguri atvirzītu četrvietīgu pasažieru telpu ar pamatīgu, attiecīgi funkcionālu bagāžnieka vāku. Porsche Panamera raksturīgie dizaina elementi ir saglabāti, taču konceptauto vizuāli šķiet krietni vien vieglāks un dinamiskāks.

Panamera Sport Turismo ārieni rotā uzraksti e-hybrid, un tie norāda uz piedziņas sistēmu – tas ir plug-in hibrīdauto ar Volkswagen grupas 3 litru V6 kompresordzinēju, kurš attīsta 333 zirgspēkus, un 95 ZS elektromotoru, kurš hibrīdsistēmas kopējo jaudu paceļ līdz 416 ZS.

Ar tiem auto 100 km/h spēj sasniegt mazāk nekā sešās sekundēs, bet vidēji patērē tikai 3,5 litrus (mērķis ir iekļauties šajā rādītājā un to nepārsniegt) uz 100 kilometriem, bet CO2 izmešu daudzums ir tikai 82 g/km. To gan lielā mērā sanāk sasniegt, pateicoties auto spējai līdz vismaz 30 kilometriem nobraukt bez benzīna tērēšanas. Maksimālais ātrums elektrorežīmā sasniedz 130 km/h.

Tā kā šis ir plug-in hybrid automobilis, tā litija jonu baterijas var lādēt arī no elektrotīkla un šim process aizņem divarpus stunda.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu