Pret Kabanovu ierosina lietu par atrašanos darbā reibumā (94)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien ierosināja Saeimas deputāta ētikas kodeksa pārkāpuma lietu pret deputātu Nikolaju Kabanovu («Saskaņas centrs») saistībā ar viņa iespējamo atrašanos apreibinošo vielu ietekmē pagājušajā nedēļā Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē, aģentūra BNS uzzināja Saeimas komisijas sēdē.

Kabanovs traucējis darbu

Lieta ierosināta pēc četru deputātu – Nacionālās apvienības pārstāvju Vinetas Poriņas, Ineses Laizānes, Ināras Mūrnieces un Jāņa Dombravas – iesnieguma, kurā deputāti norāda, ka Kabanova rīcība apakškomisijas sēdē traucēja pilnvērtīgu darbu un ir nekoleģiāla pret citiem Saeimas deputātiem, kā arī diskreditē deputāta tēlu sabiedrībā.

Uz nākamo Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdi tiks aicināts Kabanovs, kuram būs jāizskaidro savs viedoklis.

Komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs žurnālistiem gan atzina, ka juridisku seku šim gadījumam nebūs, jo

nav pierādāms, vai deputāts patiesi ir bijis apreibinošo vielu ietekmē.

Tā Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē secināja arī pārējie komisijas deputāti. Deputāti gan arī uzsvēra, ka par minēto pārkāpumu jārunā no ētikas, nevis juridiskā viedokļa.

Neesot pirmā reize

Savukārt Kabanovs žurnālistiem sacīja, ka šī nav pirmā reize, kad pret viņu ierosināta lieta.

«Nav jau pirmā reize, man vienalga,»

teica Kabanovs. Deputāts norādīja, ka uz komisijas sēdi nākamnedēļ varētu arī neierasties, jo būs ārvalstīs. Pēc tam gan viņš piebilda – ja būs iespēja, tad Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdi apmeklēs.

Kabanovs jau iepriekš noliedza, ka būtu apakškomisijas sēdē pagājušajā nedēļā atradies alkohola reibumā, un to plāno teikt arī komisijas deputātiem nākamnedēļ.

Grib, lai Kabanovs atzīst vainu

Komisijas sēdē no citiem deputātiem izskanēja arī skarbāki vārdi. Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāts Kārlis Seržants pauda pārliecību, ka Kabanovs bija reibumā. «Man nav nekādu šaubu, ka

Kabanovs bija pilns kā piekrastes lielgabals,»

paziņoja Seržants.

Savukārt deputāts Gunārs Igaunis (Reformu partija) sēdē uzsvēra, ka gribētu, lai Kabanovs atzīst savu vainu un to, ka rīkojies slikti un deputātam neatbilstoši.

Ja komisija konstatēs, ka Kabanovs ir pārkāpis Saeimas deputāta Ētikas kodeksu, sods tiks noteikts atbilstoši Saeimas Kārtības rullī paredzētajam.

Konstatējot deputāta Ētikas kodeksa pārkāpumu, viņam var izteikt mutvārdu brīdinājumu, kas tiek atzīmēts komisijas protokolā, vai izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņojot par to Saeimas sēdē un publicējot komisijas lēmumu laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».

Jau ziņots, ka vairāki žurnālisti un deputāti otrdien, 25.septembrī, pieļāva, ka Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdē Kabanovs ieradās alkohola reibumā, ko viņš noliedza. Viņš apliecinājis gatavību izskaidrot savu izturēšanos.

Komentāri (94)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu