Lexus gatavojas pārsteigt Rietumeiropu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Parīzes auto šovā, kas norisināsies no 29.septembra līdz 14.oktobrim, Lexus plāno piedalīties ar diviem jaunumiem. Pasaules pirmizrādi piedzīvos jauns Lexus konceptauto un pirmo reizi Rietumeiropas publikas priekšā stāsies jaunais Lexus LS 600h F Sport.

Jauno Lexus konceptauto ražotājs Parīzes auto šovā plāno parādīt jau 27.septembrī, savukārt plašāka informācija un attēli tiek solīti 17.septembra rītā, norāda SIA «Amserv Motors» valdes loceklis Armands Vimba.

Rietumeiropas publika saņems arī vēl kādu īpašu pārsteigumu - Lexus LS 600h F Sport modeļa parādīšanos atklātībā tieši Eiropā. Šis ir premium klases sedans sportiskā versijā, kas paredzēts tiem, kas vēlas vadīt auto paši un kam līdz ar to ir svarīgi sportiski aksesuāri un izsmalcināta auto vadāmība. Lielo premium sedanu vidū šādi auto ir samērā liels retums, un jaunais Lexus ir patīkams pārsteigums visprasīgākajai autovadītāju daļai.

Foto: Lexus

TVNET jau vēstīja, ka Lexus LS būs pieejams kā modelis 460 ar klasisko vai visu riteņu piedziņu vai arī kā LS 600h, kas apgādāts ar hibrīddzinēju un pieejams tikai ar pilnpiedziņu. Papildus tam Lexus piedāvās mazliet sportiskākus F Sport atvasinājumus, kam ir atšķirīgi ārējā dizaina elementi, vēl stingrāka virsbūve, mazliet sportiskāks dzinēja skanējums un par centimetru zemāka balstiekārta.

Standarta LS tiek komplektēti ar 4,6 litru V8 benzīna motoru, kurš attīsta 387 ZS un 493 Nm. Tie caur astoņu pakāpju automātu tiek novadīti attiecīgi aizmugurējai vai abām asīm un 5,09 metrus garo sedanu līdz 100 km/h paātrina 5,7 sekundēs (AWD modeli - 6,3 sekundēs). LS 600h sevī slēpj 5 litru V8 benzīna motora (394 ZS) un elektromotora (221 ZS) kombināciju, kas kopā attīsta 445 zirgspēkus un limuzīnu līdz simtam spēj iedzīt 6,1 sekundē. Tas ir nedaudz lēnāk nekā standarta LS 460, taču arī vidējais patēriņš ir zemāks - 8,6 litri uz 100 kilometriem (LS 460 ar klasisko piedziņu oficiāli tērē 10,7, bet AWD modelis - 11,4 litrus uz 100 kilometriem).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu