Darbinieku kritizētajai Zalpēterei jāpamet PA (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien notiks Privatizācijas aģentūras (PA) akcionāru ārkārtas sapulce, kurā tiks skatīts jautājums par izmaiņām PA statūtos, kas paredz uz pusi samazināt PA valdes locekļu skaitu. Visticamāk, amatu zaudēs līdzšinējā PA vadītāja Iveta Zalpētere, kurai pārmet nekompetenci, savtību, bļaušanu uz darbiniekiem un citus pārkāpumus.

Latvijas Televīzijas raidījums «De facto» vakar vēstīja, ka viens no iemesliem, kādēļ PA valdes priekšsēdētāja Zalpētere iesniedza atlūgumu, varētu būt pretēji valsts interesēm sākta nekustamā īpašuma Rīgā, Kronvalda bulvārī privatizācija.

Savukārt Zalpētere šorīt intervijā Latvijas radio sacīja: «Es kategoriski norobežojos no jebkāda apgalvojuma, ka PA darbojas pretēji valsts interesēm. Tas ir absurds apgalvojums, tāpēc ka PA darbojas atbilstoši valsts interesēm un likumam.»

Lems par PA valdes locekļu skaita samazināšanu

Šodien notiks PA akcionāru ārkārtas sapulce, kurā tiks skatīts jautājums par izmaiņām PA statūtos, kas paredz par pusi samazināt PA valdes locekļu skaitu.

Zalpētere šādu lēmumu nodēvēja par dīvainu.

Visticamāk, šodien būs viņas pēdējā darba diena PA.

Viņa noliedz, ka atlūgumu iesniegusi, uzzinot par ieceri samazināt PA valdes locekļu skaitu.

Zalpētere uzskata, ka notiek aģentūras darba politizācija. Ekonomikas ministrs dodot norādījumus par jautājumiem, par kuriem atbildīga aģentūras valde. Dodot norādījumus, personas neuzņemoties atbildību.

Jau ziņots, ka pēc tam, kad Privatizācijas aģentūras (PA) vadītāja Iveta Zalpētere iesniedza atlūgumu un paziņoja, ka no šā gada 5.oktobra pametīs aģentūras vadītājas amatu, Ekonomikas ministrija plāno izsludināt atklātu konkursu uz PA vadītāja amatu.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka šā gada augustā tika publiskots SIA «Moi» audits par PA darbību, kurā tika secināts, ka kopējā psiholoģiskā atmosfēra aģentūrā raksturojama kā nomākta un darba produktivitāti bremzējoša. Toreiz Ekonomikas ministrija ziņoja, ka plānots sagatavot arī grozījumus PA statūtos, lai aģentūras valdes locekļu skaits no pašreizējiem četriem locekļiem tiktu samazināts līdz diviem.

Valdība Zalpēteri PA vadītājas amatā iecēla 2010.gada 10.augustā.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu