Tiesnesis Strazds neizprot viņam izvirzīto apsūdzību (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Fiktīvu tiesas darbinieku nodarbināšanā vainotais Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētājs Ziedonis Strazds ir iesniedzis tieslietu ministram Jānim Bordānam paskaidrojumu par viņam inkriminēto noziegumu, taču viņš nav sniedzis sīku izskaidrojumu par noziegumu, kurā tiek apsūdzēts, un norāda, ka neizprot viņam izvirzīto apsūdzību.

To pastāstīja tieslietu ministrs Bordāns.

«Viņš paskaidrojumu ir iesniedzis. Par situāciju faktiski viņš argumentus nav sniedzis. Viņš ir norādījis, ka pašlaik notiek vēl izmeklēšana un atsaucies uz izmeklēšanas noslēpumu,» sacīja Bordāns.

Paskaidrojumā Strazds ir minējis, ka viņam nav skaidra izvirzītā apsūdzība, piebilda Bordāns.

Tieslietu ministrs teica, ka tuvākajās dienās tiks izlemts, vai pret Strazdu par viņa iespējamiem pārkāpumiem tiks ierosināta disciplinārlieta.

Jau ziņots, ka Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesā daudzus gadus fiktīvi nodarbinātas vairākas personas, kuras faktiski tiesā nav strādājušas un kurām aprēķināto atalgojumu, iespējams, piesavinājies tiesas priekšsēdētājs Strazds.

Krimināllietas materiāli liecina, ka tiesas priekšsēdētājs, izmantojot savu dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā, ir pamudinājis vairākas personas noformēt fiktīvas darba tiesiskās attiecības, lai iegūtu iespēju rīkoties ar fiktīvi nodarbinātajām personām paredzēto atalgojumu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pierādījumi dod arī pamatu uzskatīt, ka atbalstu iespējamā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā, iespējams, ir sniegusi Rīgas apgabaltiesas tiesnese Skaidrīte Buivide. Pēc KNAB darbībām Civillietu tiesas kolēģijas vadītājai Buividei palicis slikti ar veselību, un viņai piešķirta darba nespējas lapa.

Kriminālprocess pret abiem tiesnešiem sākts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Strazds ir lūdzis Augstāko tiesu atstādināt sevi no tiesneša amata veselības stāvokļa dēļ. No amata Strazdu var atcelt tikai tiesnešu disciplinārkolēģija vai Saeima.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu