Strazds paņēmis slimības lapu, tiesneša pienākumus nepildīs (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Fiktīvu tiesas darbinieku nodarbināšanā vainotais Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētājs Ziedonis Strazds paņēmis slimības lapu un darbā pagaidām neatgriezīsies, pastāstīja Strazda advokāts Pāvels Rebenoks.

Lai arī viens no Strazdam piemērotajiem drošības līdzekļiem ir aizliegums pildīt tiesas priekšsēdētāja amata pienākumus, tas neliedz Strazdam pildīt tiesneša pienākumus. «Viņš ir informējis darbavietu un savu vietnieci, ka ir paņēmis slimības lapu,» teica Rebenoks.

Tieslietu ministrijas preses sekretāre Ksenija Novikova informēja – tā kā Strazdam ir piemērots drošības līdzeklis – aizliegums ieņemt priekšsēdētāja amatu –, viņš saņem algu kā tiesnesis, nevis kā tiesas priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) konstatējis, ka Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesā daudzus gadus fiktīvi nodarbinātas vairākas personas, kuras faktiski tiesā nav strādājušas un kurām aprēķināto atalgojumu, iespējams, piesavinājies tiesas priekšsēdētājs Ziedonis Strazds.

Iespējams, Strazds mēģināja noturēt slikti atalgotos darbiniekus

Iespējams, ka fiktīvā nodarbināšanā vainotais Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētājs Ziedonis Strazds tādējādi mēģinājis noturēt slikti atalgotos darbiniekus, laikrakstam «Diena» pieļāvusi Latvijas Tiesnešu biedrības valdes priekšsēdētāja Iveta Andžāne.

Kā vēsta laikraksts, Andžāne atsakoties ticēt, ka Strazds tiešām būtu piesavinājies fiktīvi nodarbinātajiem tiesas darbiniekiem paredzēto algu. Viņa izvirza teoriju, ka tas varētu būt bijis kā papildu algu fonds slikti atalgotajiem tiesas darbiniekiem.

Šādu pārliecību viņai vairojot arī tas, ka viens no, iespējams, fiktīvi nodarbinātajiem esot bijis arhivārs, kam ir zemākā alga tiesā - 170 latu uz rokas -, un šādas summas piesavināšanās tiesneša mantisko stāvokli tikpat kā neietekmētu. Saskaņā ar valsts amatpersonas deklarāciju Strazds 2011.gadā par tiesneša darbu saņēmis 21 500 latu.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu