Japānā tūkstošiem cilvēku protestē pret atomenerģiju (18)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānā tūkstošiem cilvēku piektdien sapulcējās pie premjerministra biroja Tokijā, lai protestētu pret atomenerģijas izmantošanu.

Līdzīgi protesti Japānā notikuši arī iepriekš, sabiedrības neapmierinātībai sevišķi pieaugot pēc Japānas premjerministra Josihiko Nodas jūnijā pieņemtā lēmuma apstiprināt divu kodolreaktoru darbības atjaunošanu Oi atomelektrostacijā.

Premjers skaidroja, ka šāds solis sperts, lai izvairītos no vasaras karstuma radītā elektroenerģijas trūkuma.

Līdz pagājušā gada postošajai zemestrīcei un tai sekojošajam cunami Japāna trešdaļu sava elektroenerģijas patēriņa nodrošināja ar kodolspēkstaciju palīdzību. Tomēr pēc Fukušimas avārijas sabiedrībā valda neuzticība pret kodolenerģiju, un šobrīd teju visi 50 Japānas kodolreaktori ir apturēti, lai veiktu papildu drošības pārbaudes.

Protesti pie premjerministra rezidences notiek katru nedēļu, piesaistot tūkstošiem cilvēku, bet demonstrācijā Tokijas rietumos pagājušajā mēnesī, pēc organizatoru sniegtajām ziņām, piedalījās aptuveni 170 000 cilvēku.

«Es esmu aizkustināts, ka cilvēki brīvprātīgi iestājas pret to, kas var ietekmēt mūsu dzīves,» norādīja viens no demonstrācijas dalībniekiem. Kopumā piektdien pie premjera biroja bija sapulcējušies vairāk nekā 3000 cilvēku.

Grozot savu nostāju, Noda piektdien paziņoja, ka ir gatavs tikties ar pārstāvjiem no demonstrantu vidus, piebilstot, ka šādu tikšanos būtu iespējams noorganizēt jau tuvākajā laikā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu