Atbrīvo horvātu futbola fanu, kurš uzbruka policistam (62)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tiesa pretēji policijas lūgumam atteikusi turpmāk paturēt apcietinājumā vienu no Horvātijas futbola kluba Splitas «Hajduk» faniem, kurš tiek turēts aizdomās par uzbrukumu Rīgas pašvaldības policistam īsi pirms horvātu spēles ar Rīgas «Skonto» pagājušajā nedēļā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka horvātu fanam, ko policija atzinusi par aizdomās turēto uzbrukumā, piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Atbrīvots arī otrs fans, kuru policija sākotnēji aizturēja. Viņu likumsargi nelūdza turpmāk paturēt aiz restēm. Viņam piemērots statuss - persona, pret kuru ierosināts kriminālprocess.

Jau vēstīts, ka konfliktā starp futbola faniem un kārtībsargiem ceturtdienas vakarā traumas guva Rīgas pašvaldības policists. Incidents izcēlās pirms «Skonto» un Horvātijas komandas Splitas «Hajduk» spēles netālu no Antonijas ielas. Incidentā viens no policistiem guva miesas bojājumus, bet Sadovskis nevarēja precizēt, tieši par kādām traumām ir runa.

Par nekārtībām un huligānismu Rīgā policija septiņiem «Hajduk» faniem piesprieda 250 latu sodus - viņi bija ielās metājuši petardes, skaļi lamājušies un citādi traucējuši sabiedrisko kārtību un mieru.

Savukārt divi fani tika aizturēti par huligānismu, ja tas saistīts ar pretošanos valsts varas pārstāvjiem, un tiesa sestdien lēma, vai viņiem arī turpmāk kā drošības līdzeklis ir piemērojams apcietinājums.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu