Ģenerālprokurors tomēr atsaka Elksniņam pielaidi valsts noslēpumam (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers nolēmis neatcelt Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu ar kuru «Saskaņas centra» deputātam Andrejam Elksniņam atteikts izsniegt pielaidi valsts noslēpumam. Tā Elksniņš vēsta paziņojumā presei.

Elksniņš arī plāno iesniegt prasību Administratīvajā rajona tiesā, pieprasot no SAB motivētu atbildi par iemesliem, kāpēc viņam liegta pielaide valsts noslēpumam.

Deputāts ir pārliecināts, ka SAB lēmums par pielaidi viņa gadījumā nav pamatots. Šajā sakarā viņš arī sniegšot prasību Eiropas cilvēktiesību tiesā, kā arī gatavošot attiecīgos priekšlikumus izmaiņām Latvijas likumdošanā, padarot to atbilstošu tiesiskas valsts principiem.

Deputāts gatavo prasību Eiropas cilvēktiesību tiesā par cilvēktiesību pārkāpumiem, kas tiek pieļauti veicot izvērtēšanu pielaides saņemšanai darbam ar valsts noslēpumam.

Elksniņš uzskata, ka ir nepieciešams veikt izmaiņas likumdošanā, nepieļaujot specdienestu patvaļu un to lēmumu necaurskatāmību.

Jau vēstīts, ka SAB jau trim Saeimas deputātiem atteicis speciālo atļauju darbam ar valsts noslēpumu ‒ Elksniņam, Jānim Urbanovičam un Sergejam Mirskim. Arī Urbanovičs SAB lēmumu pārsūdzēja ģenerālprokuroram, taču Kalnmeiers lēmumu nemainīja. Elksniņam pielaide bija nepieciešama, lai strādātu Saeimā Nacionālās drošības komisijā.

Elksniņa vārds nesen tika minēts skandālā par «Latvenergo» amatpersonu krimināllietas materiālu izpaušanu. Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers iepriekš apstiprinājis, ka Elksniņš noplūdes lietā esot pratināts kā liecinieks.

Deputāts ievērību arī guva pēc tam, kad iesniedza pretrunīgi vērtētos priekšlikumus Operatīvās darbības likumā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu