Pirmdien Latvijā viesosies Turcijas prezidents

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 2.jūlijā, oficiālā vizītē Latvijā viesosies Turcijas prezidents Abdullahs Gils (Abdullah Gül) ar kundzi, aģentūrai BNS pavēstīja prezidenta Preses dienestā.

Turcijas prezidentam paredzēta divpusēja tikšanās ar Latvijas prezidentu Andri Bērziņu, kā arī tikšanās ar viņa delegāciju, pēc kuras abi prezidenti piedalīsies kopīgā preses konferencē.

Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne pastāstīja, ka tikšanās laikā plānots apspriest abu valstu divpusējās attiecības, sadarbību ekonomikas jomā, kā arī izglītībā un kultūrā. Abi prezidenti varētu pārrunāt enerģētikas jautājumus un Turcijas integrāciju Eiropas Savienībā (ES).

Turcijas prezidenta oficiālās vizītes pasākumos piedalīsies arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Turcijas prezidents arī noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, un abi prezidenti atklās Latvijas‒Turcijas biznesa forumu.

Savukārt pirmdienas vakarā notiks Bērziņa un Daces Seisumas rīkotās oficiālās vakariņas par godu Turcijas prezidenta oficiālajai vizītei.

Turcijas prezidenta vizītes laikā no 1. līdz 3.jūlijam būs ierobežota satiksme un aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana vairākās vietās pilsētas centrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu