Stross-Kāns pašķīries ar sievu žurnālisti Annu Sinkleru (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Stross-Kāns pēc virknes skandālu par seksuālu uzmākšanos un sutenerismu vairs nedzīvo kopā ar savu sievu žurnālisti Annu Sinkleru, vēstīja britu tabloīds «Closer».

Izdevums gan nekonkretizē šādas informācijas avotu.

Arī citos britu plašsaziņas līdzekļos, atsaucoties uz Strosam-Kānam tuvu stāvošu personu teikto, apstiprināts pašķiršanās fakts, norādot, ka pāris nedzīvo kopā jau mēnesi.

Pāris kopā pavadīja 20 gadus. Abi iepazinās, kad Sinklera kā žurnāliste savulaik intervēja toreizējo Francijas finanšu ministru Strosu-Kānu, kas tagad dzīvo viens Parīzes apartamentos.

Skumjš un depresīvs

Pārim tuvu stāvoši avoti atklājuši, ka Stross-Kāns ir skumjš un depresīvs, bet Sinklera izvēlējusies veidot karjeru un ar aizrautību pilda jaunos darba pienākumus kā laikraksta «Huffington Post» izdevuma Francijā ziņu redaktore.

Stross-Kāns pērn tika iesaistīts vairākos skandālos, kas praktiski iznīcināja viņa politisko karjeru. Viņš tika uzskatīts par reālāko sociālistu kandidātu Francijas prezidenta vēlēšanās.

Ņujorkas viesnīcas «Sofitel» istabene Nafisata Diallo apgalvoja, ka pērn 14.maijā Stross-Kāns viņu mēģinājis izvarot savos viesnīcas apartamentos. Stross-Kāns tās pašas dienas vakarā tika aizturēts Ņujorkas Džona Kenedija lidostā. 15.maijā ASV prokuratūra viņam izvirzīja apsūdzības par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu.

19.maijā Stross-Kāns paziņoja, ka nekavējoties atkāpjas no SVF izpilddirektora amata, jo vēlas visu uzmanību pievērst sava nevainīguma pierādīšanai, kā arī tādēļ, lai pasargātu SVF un savu ģimeni, bet pēc divām dienām Stross-Kāns pret drošības naudu tika atbrīvots no apcietinājuma Ņujorkas Raikersailendas cietumā, un viņam bija jāuzturas mājas arestā Ņujorkā. Viņš noliedza visas izvirzītās apsūdzības.

Nav pierādījumu vardarbībai

Prokurori atzina, ka Strosam-Kānam un istabenei tiešām bijušas seksuālas attiecības, bet istabenes liecības esot vienīgais pierādījums, ka tas noticis piespiedu kārtā. Tā kā istabene savās liecībās vairākkārt melojusi, prokurori uzskata, ka kriminālapsūdzības nevar uzturēt, teikts 25 lappušu garajā prokuroru lūgumā tiesnesim, kas 23.augustā atcēla Strosam-Kānam izvirzītās apsūdzības, un viņš varēja atgriezties Francijā.

Strosam-Kānam vēl jāatbild civilprasībā, kuru Diallo 8.augustā Ņujorkā iesniedza pret Strosu-Kānu par «vardarbīgu un sadistisku uzbrukumu». Civilprasība tika iesniegta laikā, kad prokurori vēl apsvēra, vai atsaukt Strosam-Kānam izvirzītās kriminālapsūdzības izvarošanas mēģinājumā. Civilprasībā tiek pieprasīta kompensācija, kuras lielums gan nav publiskots.

Iesniedz pretprasību

Stross-Kāns 14.maijā iesniedza pretprasību pret Diallo, kas pērn viņu apsūdzēja izvarošanas mēģinājumā, tādējādi izpostot Strosa-Kāna politisko karjeru, un pieprasīja vienu miljonu ASV dolāru (544 tūkstošus latu) lielu kompensāciju par nodarītajiem zaudējumiem, kā arī nepubliskotu summu par morālo kaitējumu.

Franču rakstniece un žurnāliste Tristana Banona pērn apsūdzēja Strosu-Kānu mēģinājumā viņu izvarot, tomēr oktobra vidū atteicās no nodoma iesniegt civilprasību pret Strosu-Kānu, jo Francijas prokurori izbeidza izmeklēšanu lietas noilguma dēļ.

Pašlaik Francijas ziemeļu pilsētā Lillē tiek izmeklēta lieta, kurā Strosam-Kānam izvirzītas apsūdzības par līdzdalību sutenerismā, par ko viņam draud 20 gadu ilgs cietumsods, kā arī tiek izmeklētas apsūdzības par viņa iespējamo līdzdalību grupveida izvarošanā.

Pats Stross-Kāns maija sākumā paziņoja, ka visas pret viņu vērstās apsūdzības ir safabricētas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu