Jaunais Seat Toledo (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Seat

Pirms neilga laika Škoda parādīja savu jauno kompaktklases modeli Rapid. Spānijā tam tagad ir dvīņubrālis - Seat Toledo.

Iepriekšējo divu paaudžu Toledo kopumā tika saražots vairāk nekā 860 tūkstošos eksemplāru. Ņemot vērā kādreizējo modeļu labākās īpašības, arī jaunais Toledo ir ar pievilcīgu ārējo dizainu (tas adaptēts no konceptautomobiļiem IBE, IBX un IBL), kompaktiem gabarītiem un augstu praktiskuma līmeni par salīdzinoši zemu cenu.

Foto: Seat

Līdzīgi kā Škoda Rapid, arī jaunais Toledo ir 4,48 metrus garš, tātad par 4 centimetriem garāks nekā 2004. gadā iznākušais iepriekšējās paaudzes modelis. Atšķirībā no 8 gadus senā Toledo II, kas patērētājiem tika pasniegts kā klasiskais sedans ar trim atsevišķām virsbūves sekcijām, jaunais Toledo ir ar sedana profilu, taču tam ir liels, stiklots bagāžnieka vāks, gluži kā hečbekam. Riteņu bāze jaunajam modelim ir par 8 centimetriem garāka (2602 mm) un tādējādi nodrošina gana daudz vietas visiem pasažieriem.

Jaunā Toledo komplektēšanai varēs izvēlēties motoru no modernāko Volkswagen grupas dzinēju klāsta. Toledo komplektēšanai patlaban paredzēti 1,2 un 1,4 litru benzīna turbomotori ar jaudu no 75 līdz 122 zirgspēkiem (jaudīgāko benzīnnieku varēs kombinēt ar septiņu pakāpju DSG pārnesumkārbu), kas «zaļākajā» versijā rada CO2 izmešus tikai 116 g/km apjomā, kā arī 1,6 litru TDI dīzelis ar 105 zirgspēkiem un 104 g/km CO2 izmešu apjomu. Nedaudz vēlāk pircēji varēs izvēlēties arī 90 zirgspēku dīzeli.

Seat Toledo pārdošanā nonāks šā gada novembrī Spānijā un Portugēlā. Pārējās Eiropas valstis pamazām tiks apgūtas 2013. gada laikā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu