«Vienotība» aptur savu un ZZS cilvēku nomaiņu brīvostās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Vienotība» pirmdienas vakarā apturējusi savu un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) cilvēku nomaiņu Ventspils un Rīgas brīvostu valdēs, raksta portāls «pietiek.com». Ekonomikas ministrija (EM) un Satiksmes ministrija (SM) uz otrdienas Ministru kabineta sēdi bijušas sagatavojušas dokumentus kopumā trīs Ventspils un Rīgas brīvostu valžu locekļu nomaiņai, tomēr pēc «Vienotības» iniciatīvas šis jautājums kārtējo reizi atlikts.

Pirmdienas pēcpusdienā drīz pēc koalīcijas sanāksmes slepenībā notikušas sarunas starp «Vienotību» un Reformu partiju (RP) par ostu jautājumiem, kas beigušās bez rezultāta.

«Vienotības» līderi Solvita Āboltiņa un premjers Valdis Dombrovskis tikšanos Saeimas priekšsēdētājas kabinetā par ostu valžu nomaiņu esot pametuši smaidīgi, bet RP pārstāvji šajās sarunās - ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, partijas valdes priekšsēdētāja vietnieki Sandra Sondore-Kukule un liepājnieks Jānis Vilnītis - esot rādījuši «domīgus un drūmus vaigus». «Nekādas vienošanās nav,» sacījusi Sondore-Kukule un tālākus komentārus nav vēlējusies sniegt, jo ar «Vienotību» pārrunātais vēl esot jāapspriež partijā.

Kā ziņots, RP kontrolētā EM līdzšinējo ministrijas pārstāvi Rīgas brīvostas valdē Olafu Pulku (V) piedāvājusi nomainīt ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektoru Ģirtu Greiškalnu. Pulka pilnvaras amatā beidzās 8.maijā, bet viņš pēdējā brīvostas valdes sēdē nav atturējies no balsošanas par saimnieciskiem lēmumiem.

Savukārt SM uz otrdienas valdības sēdi esot bijusi sagatavojusi dokumentus par divu ZZS savulaik deleģēto Rīgas un Ventspils brīvostu valžu locekļu nomaiņu. Arta Stuckas vietā uz Ventspils brīvostas valdi piedāvāts virzīt SM valsts sekretāru Anriju Matīsu, bet Jura Vaskāna vietā - SM valsts sekretāra vietnieci Džinetu Innusu. SM vadība jau piektdien esot informējusi abus ar ZZS ietekmi saistītos brīvostu valžu locekļus, ka otrdien viņi tiks atsaukti.

Ne SM, ne EM sagatavotie lēmumprojekti tomēr otrdienas Ministru kabineta sēdes dienaskārtībā nav parādījušies, jo saskaņojumu virzībai ar pārmaiņām brīvostās nav devusi «Vienotība», kam šāda personāliju nomaiņa Ventspils un Rīgas brīvostu valdēs nav izdevīga.

Vairākus mēnešus «Vienotība» saviem partneriem koalīcijā - RP - politiskā veto uzlikšanu pārmaiņām ostās esot pamatojusi ar nepieciešamību «nekaitināt zaļos zemniekus», jo koalīcijai bija vajadzīgas ZZS balsis, lai pieņemtu jauno ES fiskālās disciplīnas līgumu. Šis parlamenta balsojums jau ir noticis, tādēļ RP piedāvājusi virzīties uz priekšu ar pārmaiņām ostās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu