Romā izstāda skandalozu skulptūru - Berluskoni stikla zārkā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda mākslas galerija Romā izstādījusi visai skandalozu skulptūru, kurā guļam stikla zārkā attēlots bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni. Zīmīgi, ka minētā mākslas galerija atrodas tikai dažus metrus no Itālijas premjera darba rezidences, ziņo gazeta.ru.

Mākslas darba nosaukums ir «Itāļu sapnis».

Berluskoni dzīvīga izskata skulptūrā attēlots ar platu smaidu un stilizētām «mikipeļu» mājas čībām. Viena skulptūras roka atrodas uz Itālijas vēstures grāmatas, otra uz atvērtas bikšupriekšas.

Itālijas prese mākslinieku, geju pāra, Antonio Garullo un Mario Otosentro radīto darbu nodēvējusi gan par «svēto» un «karali», gan «guļošo skaistuli». Kā raksta «Corriere della Sera», bijušais premjers mākslas darbā attēlots vai nu guļošs, vai miris.

Autori norāda, ka ar pretrunīgo mākslas darbu centušies pievērst uzmanību smieklīgajam personības kultam, kuru Berluskoni radījis par sevi. Tādēļ esot radusies doma viņu izstādīt stikla zārkā «līdzīgi kā Ļeņinu vai Mao Dzedunu».

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu