Ventspilī atzīmēs pilsētas 720. jubileju (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ventspilī sestdien un svētdien ar plašu pasākumu programmu svinēs Pilsētas svētkus, atzīmējot pilsētas 720. dzimšanas dienu.

Ventspils dome pavēstīja, ka pilsētniekus un viesus svētkos priecēs krāšņais ziedu paklāju festivāls un friziermākslas festivāls, Vecpilsētā darbosies literārais kvartāls un mākslas kvartāls, būs arī daudzu iemīļotais svētku gājiens, spēkavīru cīņas, amatnieku tirdziņš Ostas ielas promenādē, "Muzikālais puķu dārzs" Lielajā laukumā un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Pilsētas svētku programma veidota tā, lai ikvienam ventspilniekam un pilsētas viesim būtu iespējams atrast savām interesēm atbilstošu atpūtu un izklaidi, norādīja pašvaldība.

Ventspils Pilsētas svētku neatņemama sastāvdaļa ir Starptautiskais ziedu paklāju festivāls, kas notiek no piektdienas līdz svētdienai. Šogad Ostas ielas promenādē ziedu paklājus apaļā formā ar rādiusu 1,4 metri par tēmu "Ziedu sakta" veido rekordliels floristu komandu skaits - kopskaitā 47. Paklāji būs apskatāmi sestdien un svētdien. Ziedu paklāju festivāls Ventspilī notiks jau desmito reizi.

Kā ik gadu, ventspilniekus un pilsētas viesus priecēs tradicionālais svētku gājiens, kurā sestdien sevi prezentēs gan dažādas Ventspilī strādājošas iestādes un uzņēmumi, gan arī radu un draugu saimes.

Visvairāk pasākumu tradicionāli notiks sestdien Ostas ielas promenādē. Tur ikviens varēs iegādāties sev tīkamus suvenīrus un amatnieku darinājumus, noraudzīties, kā cīnās Latvijas labākie spēkavīri un tiek veidotas frizūras friziermākslas festivālā "Jūras Orhideja". Savukārt Lielajā laukumā būs iespējams paviesoties ventspilnieku sagatavotajā "Muzikālajā puķu dārzā", kurā uzstāsies arī jaunais, talantīgais dziedātājs ventspilnieks Roberts Pētersons. Vecpilsētas Literārajā kvartālā darbosies literāti un jaunākās grāmatas iegādāties mudinās grāmatu tirgus, bet Vecpilsētas mākslas kvartālā varēs apskatīt grafikas plenēra "Ventspils dokumenta" darbus un piedalīties ideju darbnīcās. Pašā pievakarē uz skatuves Ostas ielas promenādē kāps leģendārais zviedru mūziķis Roberts Velss, bet pēc tam ikvienu svētku dalībnieku priecēs krāšņa svētku uguņošana.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu