Pieļauj "Izdevniecības nama "Petits"" īpašnieku maiņu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/branox

"Izdevniecības nams "Petits"" varētu nonākt AS "Latvijas Krājbanka" vai tās lielākā kapitāldaļu turētāja - Lietuvas "Snoras Bank" - īpašumā, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" rīcībā esošā informācija.

"Petits" izpilddirektors Jurijs Jansons nenoliedza, ka iespējama uzņēmuma īpašnieku maiņa. Viņš norādīja, ka darījums ar "Latvijas Krājbanku" nav noticis, taču informāciju, ka izdevniecība varētu nonākt "Snoras Bank" īpašumā, viņš atteicās komentēt.

Jansons sacīja, ka

"viss esot iespējams un īpašnieku maiņu nevarot izslēgt".

Savukārt "Latvijas Krājbankas" sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ozolniece biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra, ka bankas plānos nav kļūt par izdevniecības nama īpašnieci. Savukārt "Snoras Bank" preses pārstāvis Dominiks Mertins atturējās komentēt bankas interesi par izdevniecību, norādot, ka banka tiek kotēta "Nasdaq OMX Vilnius" biržā, tāpēc, lai aizsargātu tās investoru intereses, jebkādi paziņojumi tiks sniegti tikai caur biržu.

"Snoras" grupas uzņēmumam "Snoras Media" Lietuvā pieder dienas laikraksts "Lietuvos rytas", ziņu portāls "lrytas.lt" un televīzija "Lietuvos rytas TV".

Saskaņā ar informāciju bankas mājaslapā "Snoras Bank" akcijas pieder Krievijas "Konvers Grup" prezidentam Vladimiram Antonovam - 67,28%, kā arī Raimondam Baranauskam - 25,01%. Savukārt "Latvijas Krājbankā" lietuviešu bankai pieder 85,07% akciju.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Izdevniecības nams "Petits"" reģistrēta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 100 000 latu.

Uzņēmuma 100% kapitāldaļu īpašnieks ir Aleksejs Šeiņins, kurš darbojas arī partiju apvienības "Par Labu Latviju" valdē.

Izdevniecības nama "Petits" galvenais darbības veids ir grāmatu, laikrakstu un žurnālu izdošana.

Izdevniecība izdod vairākus laikrakstus krievu valodā - "Čas", "Subota", "Teleprogramma s djadjej Mišei", "Ekspress gazeta v Baltii", kā arī "TaVa Programma", "Rīgas Santīms", un "Reklama.lv". Tiek izdoti arī žurnāli "Ļubļu", "Arhitektura i dizain Baltii" un "VIP Loung", kā arī reklāmas katalogi - "AutoFoto", "DOMfoto", "The Best Realty" un "Podarki".

Izdevniecības nama "Petits"" apgrozījums 2008.gadā bijis 6 857 108 lati, kas ir par 13% mazāk nekā 2007.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 7 950 640 lati. 2008.gadā izdevniecības zaudējumi bija 116 958 lati, kas ir lielāki nekā gadu iepriekš, kad uzņēmuma zaudējumi bija 40 951 lats.

Šeiņina parādsaistības ir 664 553 lati, liecina 10.Saeimas deputāta kandidāta deklarācija, kas iesniegta Centrālajai vēlēšanu komisijai.

Šeiņina īpašumā ir zeme un māja Jūrmalā, kā arī zeme Rojas novadā. Viņš norādījis, ka nomā ezeru Auces novadā.

Tāpat deputāta amata pretendentam pieder 2005.gadā ražots motorollers "Peugeot", 871 360 latus vērtas SIA "Dubultu krasts" kapitāla daļas, kā arī 500 SIA "Izdevniecības nams "Petits"" kapitāla daļas 100 000 latu vērtībā.

Skaidrā naudā viņš uzkrājis 70 720 latus.

1961.gadā dzimušais Šeiņins deklarācijā nav norādījis tautību. Šeiņinam nav ārvalstu pilsonības.

Deputāta amata pretendents dzīvo Jūrmalā, viņš 1983.gadā beidzis Maskavas Valsts universitāti, iegūstot žurnālista izglītību.

Šeiņins 10.Saeimas vēlēšanās kandidēs no apvienības "Par labu Latviju" saraksta, viņam ir otrais numurs Rīgas vēlēšanu apgabalā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu