Gada lielģimene 2012 – Vietnieku ģimene no Vecumniekiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

12.maijā Rīgas Zooloģiskajā dārzā norisinājās Lielo ģimeņu diena, kurā piedalījās vairāk nekā 200 daudzbērnu ģimenes no visiem Latvijas novadiem, bet kopumā svētkos viesojās vairāk nekā 1500 ģimenes. Par Gada lielģimeni 2012 kļuva kuplā piecu bērnu Vietnieku ģimene no Vecumniekiem.

«No ģimenes staro labestība un sirsnība. Mēs ļoti lepojamies ar viņiem, un viņi ir daudzbērnu ģimenes paraugs. Gandrīz visi bērni apmeklē mākslas un mūzikas skolu, meitas gūst labus panākumus vieglatlētikā Latvijas mērogā. Cik vien iespējams ģimene iesaistās sabiedriskajās aktivitātēs un palīdz citiem,» šādu raksturojumu sniedz kandidatūras pieteicēja, Vecumnieku daudzbērnu ģimeņu biedrības «Saulgrieze» vadītāja Olga Černišova-Stūriška.

Vietnieku ģimene dzīvo Vecumniekos. Māmiņa Iveta ar vīru Aldi audzina piecus bērnus: vecākais jau ir sasniedzis pilngadību, bet pārējie ir astoņus, deviņus, sešpadsmit gadus veci. Savukārt jaunākajam bērnam ir vien gads un četri mēneši. Māte strādā krīzes centrā bērniem un sievietēm «Māras centrs», bet tēvs ir mehanizators uzņēmumā SIA «Empower».

«Atzīmējot Starptautisko ģimeņu dienu, BIGBANK Tallinas, Rīgas un Kauņas Zooloģiskajos dārzos pulcēja daudzbērnu ģimenes. Mūsu mērķis ir godināt kuplās ģimenes un kā iedvesmojošu paraugu parādīt pārējai sabiedrībai, cik Latvijā ir daudz lielisku un saliedētu daudzbērnu ģimeņu. Mums ir gandarījums, ka konkursa vērtēšanas komisijai ar katru gadu kļūst arvien grūtāk noteikt titula ieguvēju. Un es ļoti ceru, ka arī turpmāk vērtēšana kļūs par vēl lielāku izaicinājumu, jo tas apliecinās, ka stipro ģimeņu kļūst arvien vairāk!» uzsver Pāvels Gilodo, BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītājs.

Kopumā šis gads īpaši izceļas ar cilvēku aktivitāti un nesavtīgo atbalstu ģimenēm – gan sirsnīgi piesakot kandidātus titulam, gan aizrautīgi balsojot fotokonkursā. Gada lielģimeni izvēlējās komisija, kurā darbojās Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks, Lielo ģimeņu dienas patronese Zane Vaļicka-Pētersone, BIGBANK AS Latvijas filiāles vadītājs Pāvels Gilodo, pirmā Latvijas ģimenes portāla www.calis.lv redaktore Ilze Zicāne. BIGBANK Facebook lapā norisinājās arī fotokonkurss «Mana ģimene», kurā uzvarēja Teranovu ģimene no Siguldas. Viņi par savu ģimenes foto saņēma 1000 balsis un savā īpašumā ieguva HP Photosmart printeri. Savukārt Inbox.lv simpātiju balvu ieguva Putnu ģimene no Liepājas.

Zane Vaļicka-Pētersone, BIGBANK Lielo ģimeņu dienas patronese: «Es ļoti cienu cilvēkus, kas spēj drosmīgi uzņemties atbildību par dzīvību, lielās ģimenes – par daudzām dzīvībām un dzīvēm. Raugos ar apbrīnu un lepojos, ka man ir iespēja šādi uzrunāt plašāku sabiedrību, aicinot sargāt bērnus un lolot ģimeni kā vērtību. Radot un audzinot bērnus, mēs ik dienu veidojam to, ko varam dēvēt par Latvijas nākotnes sabiedrību. Stipras ģimenes ir mūsu nākotne, kuru mums ir iespēja pašiem veidot.»

«Lielo ģimeņu diena ir kļuvusi par gaidītu tradīciju, kas ļauj radīt svētkus, iespēju pabūt kopā, jo lielām ģimenēm šāda atpūta ir gana dārgs prieks un ne visi var to atļauties. Ja šā pasākuma mērķis ir godināt un iedvesmot par labu lielas ģimenes veidošanai, tad banka, kas pašlaik ir vienīgais asociācijas biznesa partneris, varētu kalpot par piemēru arī citiem uzņēmējiem,» uzsver Leonīds Mucenieks, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu