KNAB aizturētais fiktīvais Latgales policists saņēmis 4000 latu (46)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktajā izmeklēšanā aizturētais fiktīvais Latgales policists par darbu Valsts policijā varētu būt saņēmis apmēram 4000 latu.

Raidījums «Nekā personīga» svētdien ziņoja, ka policists, kurš uz darbu nav nācis, bet algu saņēmis, ir spirta rūpnīcas īpašnieks ingušu tautības uzņēmējs Dauts Barkins. Viņš gan savulaik ir strādājis policijā.

«Cik es zinu, kādi četri tūkstoši (algā saņemtie lati), taču tas cipars ir provizorisks, un precīzi to jau varēs pateikt pēc dienesta pārbaudes,» aģentūrai BNS pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Atstādinātas divas policijas amatpersonas

Viņš apstiprināja, ka pašlaik no amatiem atstādinātas divas policijas amatpersonas. Raidījums «Nekā personīga» svētdien vēstīja, ka no amatiem atstādināti Daugavpils policijas iecirkņa priekšnieks Māris Nikolajenko un Latgales reģiona personāldaļas vadītājs Gunārs Zvīgulis.

«Ir atstādināts iecirkņa priekšnieks, vērtēsim viņa atbilstību amatam un pārbaudē noskaidrosim, kā viņš var izskaidrot šo situāciju. Es domāju, ka viņš tajā amatā vairs neatgriezīsies,» uzsvēra Ķuzis.

«Nekā personīga» arī informēja, ka KNAB ne tikai aizturēja uzņēmēju Bislanu Abdulmuslimovu un Barkinu, bet arī bijušo Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieku un Saeimas deputātu Imantu Bekešu.

Ķuzim bijušā kolēģa Bekeša aizturēšanu ir grūti vērtēt, jo viņš nezinot krimināllietas materiālus. «Kad viņš strādāja policijā vēl pirms kļuva par deputātu, bija cienījams policists, pildīja savus pienākumus,» norādīja Valsts policijas priekšnieks.

Bekešs jau mēnesi strādā Abdulmuslimovam piederošajā «Rēzeknes gaļas kombinātā» par drošības un mārketinga konsultantu.

KNAB abus aizturēja saistībā ar kādu spirta rūpnīcu Daugavpilī, ko pēc Ekonomikas policijas sāktā kriminālprocesa par nelegālu spirta tirdzniecību pērn slēdza. Lai panāktu kriminālprocesa izbeigšanu, tās īpašnieks meklēja palīdzību pie Abdulmuslimova, kurš savukārt par to lūdzis parūpēties savu drošības konsultantu Bekešu.

Ekonomikas policijas sāktajā kriminālprocesā par nelegālu spirta tirgošanu no Daugavpils rūpnīcas «Delavars» noskaidrots, ka rūpnīcas darbinieki bija izbūvējuši vadu, pa kuru saražoto spirtu slepus pārpumpēja nelegālai pārdošanai.

Raidījums vēstīja – lai varētu atjaunot rūpnīcas darbību, tās īpašnieks Barkins centās panākt kriminālprocesa izbeigšanu. Izmeklējot citu lietu, par šiem centieniem uzzināja KNAB. Drīz vien atklājās, ka Barkins skaitās policijas darbinieks – iecirkņa inspektors, kurš uz darbu nenāk, bet savu algu atdod kādam citam.

Arī KNAB paziņojumā presei norādīja, ka komercuzņēmuma īpašnieks ir pieņemts darbā arī kā Valsts policijas reģionālās pārvaldes darbinieks, kurš faktiski nav veicis amata pienākumus, bet ir saņēmis atalgojumu.

Valsts policijas reģionālās pārvaldes personāla vadības nodaļas priekšnieks, izmantojot savu dienesta stāvokli, iespējams, nodrošinājis personai amatu Valsts policijā un atbalstījis viņu naudas līdzekļu izkrāpšanā.

Dienesta pārbaudi sākusi Valsts policija, un par Barkina nelikumīgu nodarbināšana no amatiem atstādināti Daugavpils policijas iecirkņa priekšnieks Nikolajenko un Latgales reģiona personāldaļas vadītājs Zvīgulis.

«Nekā personīga» noskaidrojis, ka policijā Barkins sāka strādāt 2000.gadā sākotnēji par Daugavpils atskurbtuves vadītāju, bet pēc pāris gadiem ceļu policijā. 2005.gadā viņš nopirka spirta ražotni. Piecus gadus vēlāk Barkins uzņēmuma vadību uzticēja savam partnerim un it kā atgriezās darbā policijā, šoreiz kā iecirkņa inspektors. Tur viņš skaitījās līdz šā gada maijam.

Abdulmuslimovs raidījumam «Nekā personīga» atzina, ka KNAB izmeklētāji viņam uzdevuši jautājumus par Barkinu.

Savukārt bijušais Saeimas deputāts Bekešs apliecināja, ka KNAB viņu vienlaikus ar Abdulmuslimovu aizturējis, pratinājis un aizliedzis izbraukt no valsts.

«Nekā personīga» zināms, ka spirta lietas ietvaros KNAB pratināts arī Ekonomikas policijas priekšnieks Gatis Gudermanis. Tiesa, vismaz pēc paša vārdiem, viņš neesot aizdomās turēto personu skaitā.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu