Prezidentam prieks par čaklajiem nīceniekiem (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.liepajniekiem.lv

Sestdien notikušo 33. puķu draugu saietu un astoņus Nīcas novada košumdārzus apmeklēja vairāk nekā tūkstotis interesentu no visām Latvijas malām. Starp viesiem bija arī Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri.

Apskatīt nīcenieku dārzkopības veikumus kopā ar valsts pirmo pāri bija ieradies arī Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ar sievu Intu. Abas dāmas, apskatot Kronbergu ģimenes dārzu "Aizpuros", turējās kopā. Inta Seska mēdza pat draudzīgi apķerties ap vidukli prezidenta kundzei. V. Zatlers izrādīja lielu interesi par rozēm, savukārt L. Zatlere apvaicājās par dažādiem dārza apkopšanas darbiem un taujāja par dažādu augu nosaukumiem. Kopbildes uzņemšanas laikā prezidents, saukdams: "Draudzīgāk!", mudināja samulsušos nīceniekus izturēties brīvāk.

Apskatījis pirmos trīs Puķu draugu saietam pieteiktos dārzus, prezidents ar svītu devās sastapt Novada domes deputātus un tikties ar iedzīvotājiem. Pie domes prezidents teica uzrunu un aicināja uzdot jautājumus, taču nīcenieki uz to nebija visai naski. Dažs apvaicājās, par ko lai nobalso vēlēšanās, un izteica apmierinātību ar dzīvi novadā. V. Zatlers mudināja ļaudis iesaistīties sarunās un uzteica nīcenieku čaklumu, norādot, ka "Latvija taisa čaklus cilvēkus" un Latvija būšot vēl labāka, tāpēc, ka te ir "labi bērni".

Visās astoņās sētās apmeklētājus un augu pētniekus izklaidēja Nīcas novada muzikālie un deju ansambļi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu