Policija Rīgā šajās dienās strādās pastiprinātā režīmā (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plānoto masu pasākumu dēļ Valsts policija un Rīgas Pašvaldības policija (RPP) šodien un rīt Uzvaras parkā un tam piegulošajās teritorijās strādās pastiprinātā režīmā. Arī Valsts policija 8. un 9.maijā darbosies pēc īpaši izstrādāta darba plāna, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību ne tikai pasākumu norises vietās, bet arī citviet.

Atbilstoši Valsts policijas izstrādātajam un ar RPP saskaņotajam pasākumu plānam pašvaldības policija uzraudzīs sabiedrisko kārtību, autotransporta apstāšanās, stāvēšanas noteikumu ievērošanu, kā arī veiks nesankcionētu tirdzniecības vietu kontroli.

Vairākas RPP patruļas pastiprināti uzraudzīs, lai netiktu lietoti alkoholiskie dzērieni tam neparedzētās vietās, netiktu piesārņota un piegružota apkārtējā teritorija, kā arī lai netiktu bojāti apstādījumi un netiktu veikti citi sabiedriskās kārtības pārkāpumi.

Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki raudzīsies, lai alkoholiskie dzērieni nenonāktu nepilngadīgu personu rokās un lai nepilngadīgie netiktu iesaistīti alkoholisko dzērienu lietošanā, kā arī lai nepilngadīgas personas ievērotu smēķēšanas aizliegumu.

Pašvaldības policija atgādina, ka personām, kuras ir jaunākas par 16 gadiem, pēc plkst.22 sabiedriskā vietā ir atļauts atrasties tikai vecāku vai pilnvaroto personu pavadībā.

Lai nepieļautu nesaskaņotu tirdzniecības vietu darbību, Pašvaldības policijas patruļas kontrolēs, vai ielu tirdzniecības vietās ir pašvaldības izsniegta atļauja. Pēc pašvaldības sniegtās informācijas, šādas atļaujas ir izsniegtas 47 ziedu tirdzniecības vietām un 31 ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietai Uzvaras parkā un tam piegulošajās teritorijās.

Arī iedzīvotāji aicināti par pamanītajiem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem vai personu drošības apdraudējumiem ziņot policijai, zvanot uz policijas tālruni 110.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava iepriekš pastāstīja, ka 8. un 9.maijā policija darbosies pēc īpaši izstrādāta darba plāna, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību ne tikai pasākumu norises vietās, bet arī citviet.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu