Zigmāru Meiju "Dienas" vadībā nomaina Uldis Salmiņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No AS "Diena" un SIA "Dienas Mediji" valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots Zigmārs Meija un viņa vietā iecelts mazpazīstamais uzņēmējs Uldis Salmiņš, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Plašākai publikai nepazīstamais Salmiņš ir iesaistīts vairākos enerģētikas projektos, liecina "Firmas.lv" informācija.

No AS "Diena" padomes priekšsēdētāja amata atbrīvots Aleksandrs Tralmaks, kurš jau piektdien paziņoja, ka aiziet no "Dienas".

Tralmaka vietā AS "Diena" padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Jānis Ogsts, kurš līdz tam bija padomes loceklis.

Pēdējās izmaiņas AS "Diena" padomes sastāvā tika veiktas 30.aprīlī, kad padomes priekšsēdētāja amatā tika apstiprināts Tralmaks, bet padomes locekļu amatos - Ogsts un Viktors Troicins (priekšsēdētāja vietnieks).

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Ogstam līdzīgās daļās ar Gati Eglīti pieder SIA "BSI", kur Ogsts pilda arī valdes priekšsēdētāja pienākumus.

Savukārt Troicins ir "Mercedes" automobiļu tirgotājas Benitas Sadauskas biznesa partneris vieglo automašīnu nomas uzņēmumā SIA "Stars līzings", kur Troicinam pieder 30% daļu, bet Sadauskai - 70%. Troicins ir arī valdes priekšsēdētājs "Stars līzings" piederošajā uzņēmumā SIA "DS2", kas līdz 2008.gada martam tika saukts par SIA "Premium auto centrs", kā arī SIA "Domenikss" direktors.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Salmiņš darbojas divos nesen dibinātos uzņēmumos - SIA "EnergoEfektivitātes centrs" un SIA "Re enerģija".

SIA "EnergoEfektivitātes centrs" reģistrēta 2009.gada septembrī, pa 50% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Salmiņam un SIA "Ezermalas konsultācijas". Vienīgais uzņēmuma valdes loceklis ir Salmiņš.

SIA "Ezermalas konsultācijas" kapitāldaļas pieder SIA "QLC" (51%) un Salmiņam (49%), savukārt SIA "QLC" kapitāldaļas pieder Leonīdam Miķelsonam (70%), Jānim Miķelsonam (20%), kā arī Viesturam Brakovskim (10%).

SIA "Re enerģija" kapitāldaļas pieder Salmiņam - 80%, kā arī SIA "Re cikls" - 20%. "Re cikls" kapitāldaļas pieder komandītsabiedrībai "Invento" (95,42%) un Imantam Roķim (4,58%), savukārt "Invento" dalībnieki ir SIA "Volpe" un SIA "TechVentures fondu vadības kompānija".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu