Ģenerālprokurora amatā apstiprina Ēriku Kalnmeieru (46)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien aizklātā balsojumā ģenerālprokurora amatā apstiprināja Ēriku Kalnmeieru. Par apstiprināšanu balsoja 54 deputāti, pret bija 25, savukārt 12 atturējās, TVNET uzzināja Saeimā.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

 Kalnmeiers savus jaunos pienākumus ir sācis pildīt no ievēlēšanas brīža, žurnālistiem sacīja Kalnmeiers.

"Viegli ar mani nebūs," pēc apstiprināšanas amatā izteicās jaunais ģenerālprokurors, solot, ka viņam netrūks mugurkaula stingrības.

Kalnmeiers nolēmis sākt ar darba uzlabošanu un prasību palielināšanu virsprokuroriem. "Prokurora darba rezultāti ir redzami tiesā. Diemžēl, pēdējā laikā nedaudz, bet pieaug attaisnoto lietu skaits," norādīja Kalnmeiers.

Pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma Saeima ģenerālprokuroru apstiprina amatā uz pieciem gadiem.

Līdz šim Kalnmeiers bija LR Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokurors. Dažādos amatos Latvijas Republikas prokuratūrā viņš ar pārtraukumu strādājis kopš tās izveidošanas 1990.gadā. Laika posmā no 1994.gada līdz 2000.gadam Kalnmeiers bija zvērināts advokāts.

Kā ziņots, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs iepriekš apstiprināšanai ģenerālprokurora amatā uz trešo termiņu bija izvirzījis Jāni Maizīti, taču Saeima 15.aprīlī viņa kandidatūru noraidīja.

11.maijā beidzās Maizīša ģenerālprokurora pilnvaras. Par ģenerālprokurora pienākumu izpildītāju Bičkovičs iecēla Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokuroru Arvīdu Kalniņu.

15.jūnijā Bičkovičs ģenerālprokurora amatam izvirzīja Kalnmeieru. Bičkovičs savu izvēli pamatoja ar Kalnmeiera profesionalitāti, kompetenci un izpratni par procesiem prokuratūrā.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu