Kā iztērēt liekus 1000 latus? (41)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Kā Tu iztērētu 1000 latus, ja Tev tos pēkšņi uzdāvinātu? Lielākā daļa jeb 37% cilvēku portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā atklāja, ka šādu naudas summu iztērētu ceļojumos. Tajos biežāk dotos sievietes, bet vīrieši vairāk domātu par uzkrājumu veidošanu nebaltām dienām.

Ja pēkšņi parādītos lieki 1000 lati, Latvijas sabiedrība to izlietošanā svārstītos starp īstermiņa baudījumu (dotos ceļojumā - 37%) un drošas nākotnes perspektīvu (veidotu uzkrājumus nebaltām dienām - 33%).

Saņemot dāvanā 1000 latu, daudz cilvēku atmaksātu parādus.

Pārsteiguma naudu parādu nomaksai iztērētu 14% aptaujāto.

Nedaudz mazāk - desmitā daļa - iegādātos apģērbu par 1000 latiem. Savukārt katrs 12. cilvēks šo summu izmantotu kā pirmo iemaksu automašīnas iegādei.

Par labdaru dāvātu naudu jauniešiem aktuālāk liekas iegādāties sev apģērbu, bet laucinieki šo naudu biežāk ieguldītu parādu nomaksai.

Neko īpašu nepirktu

Ievērojams daudzums ļaužu par dāvinātiem 1000 latiem neko īpašu nepirktu, bet iztērētu to dažādos sīkumos.

Tā rīkotos vidēji 12% aptaujāto. Nedaudz vairāk par sīkumiem tērētu tieši vīrieši - 14% stiprā dzimuma pārstāvju atzinušies, ka pēkšņi iegūtus 1000 latus tērētu niekos.

Turklāt vēl biežāk sīkumos šo naudu tērētu krievu un citu tautību pārstāvji. Niekos 1000 latus izpirktu tikai 7% latviešu, bet piektdaļa krievu.

Rullē remontdarbi

Tāpat šobrīd aktuāli ir remontdarbi: "Iztērētu mājas iekšdarbiem vai pagalma iekārtošanai (notiek celtniecība)." Arī kāds cits aptaujātais atzina: "Samaksātu par izglītību un labiekārtotu mājokli (ieliktu PVC logus, piemēram)." Līdzīgās domās bija arī kāds cits respondents: "Šobrīd ieguldītu mājas remontā, bet citā laikā novirzītu uzkrājumam."

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika iepriekšējā nedēļā, un tajā piedalījās aptuveni 900 cilvēku.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu