"Latvenergo" skandāls - tikai aisberga redzamā daļa (143)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējā laika vērienīgākais kukuļošanas skandāls uzņēmumā "Latvenergo" ir tikai aisberga redzamā daļa. Lielākā daļa cilvēku portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā pauda viedokli, ka patiesībā korupcija ir vēl lielāka.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Par to, ka "Latvenergo" skandāls ir tikai aisberga redzamā daļa un korupcija ir vēl lielāka, pārliecinātas divas trešdaļas jeb 61% aptaujāto.

Tāpat populārs ir viedoklis, ka

šis gadījums lieliski atspoguļo mūsu sabiedrībā kopumā notiekošās nelikumības.

Amatpersonas - pārāk nekaunīgas!

Ceturtā daļa teiktu, ka elites amatpersonas kļuvušas pārāk nekaunīgas.

Kopumā gan šis notikums raisījis pārdomas gan par politiķu iesaisti un vēlēšanu tuvošanos, gan "Latvenergo" un Korupcijas novēršanas un apkarošanas (KNAB) darbību kopumā.

Ar politiķu atbalstu?

"Aiz tā stāv politiķi. Bez politiķu piesegšanas vai uzdevuma valsts uzņēmumu amatpersonas tādas lietas nedarītu!!!! Aiz tā stāv kādu partiju vadītāji!!!" kāds aptaujātais pauda.

Pretējās domās bija cits aptaujātais: "Attiecīgo institūciju spēka demonstrēšana un vēlme nomainīt uzņēmuma vadību."

"Ja KNAB būtu pietiekami daudz darbinieku, tiktu apcietināti ne tikai "Latvenergo", bet arī neskaitāmu (ja ne visu) valsts uzņēmumu "galvas". Tas būtu liels pluss, jo mazāk amatpersonas atļautos piesavināties nodokļu maksātāju naudu," kāds aptaujātais izteicās. 

Foto: Snapshots

Interneta aptauja notika iepriekšējā nedēļā, un tajā piedalījās aptuveni 900 cilvēku.

Komentāri (143)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu