Tiesa par «Krājbankas» bankrota sākšanu vēl neizlemj (10)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgas apgabaltiesa sāks izskatīt kopumā desmit sūdzības, ko pērn par maksātnespējīgu atzītās AS «Latvijas Krājbanka» («Krājbanka») kreditori iesnieguši par bankas administratora - SIA «KPMG Baltics» rīcību, kā arī jautājumu par tā atcelšanu no administratora pienākumiem.

Ar sūdzībām vērsies bijušais bankas īpašnieks un padomes loceklis Vladimirs Antonovs, bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis, SIA "Veiksmes līzings", Mārtiņš Zalāns, SIA "Travelvia", SIA "Izdevniecība žurnāls Santa"", SIA "WK Corporate Services Ltd.", kā arī vēl dažas personas un Rīgas dome, kas lūgusi administratoru atcelt.

Kreditori apšauba administratora darbības atbilstību likumam, kā arī viņa kompetenci, un pārmet tam darbošanos pašam savās interesēs.

Tiesa pagaidām atklātu atstāja jautājumu par "Krājbankas" bankrota sākšanu, kā arī vēl nepieņēma lēmumu pēc "Izdevniecība žurnāls Santa" lūguma par tiesvedības apturēšanu līdz brīdim, kamēr Satversmes tiesa nav pieņēmusi savu nolēmu sūdzības lietā, kas ST sākta pēc izdevniecības īpašnieces Santas Ančas un vairāku citu "Krājbankas" noguldītāju pieteikumiem.

"Krājbankas" bankrota lietas tiesas sēde bija izpelnījusies lielu interesentu, juristu un žurnālistu interesi.

Lietā ir kopumā 21 dalībnieks, tostarp arī "Krājbankas" bijušās amatpersonas, piemēram, Ivars Priedītis, V.Antonovs un Aleksandrs Antonovs, kuru piedalīšanā maksātnespējas procesā ir obligāta. Atsevišķas personas lietā pārstāv pat vairāki advokāti.

Šodien uz procesu nebija ieradušies trīs dalībnieki un tiesa lēma lietas izskatīšanu sākt bez viņiem.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 2011.gada 23.decembrī "Krājbanku" pasludināja par maksātnespējīgu.

"KPMG Baltics" tiesā iesniedza pieteikumu sākt "Krājbankas" bankrotu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu