Žurnāla „UNA” jūnija numurā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dvēseles striptīzs. Atklāta intervija ar skaistumkopšanas salona “BBbinnija” īpašnieci Binniju Ārbergu.

Tu esi ļoti seksīga sieviete, bet tie tavi draugi, nu, viņi taču ir veči...

Nuuu, man ir bijuši daži ekscesi, kad vīrietis, kuru esmu uzskatījusi par savu draugu, izsper stāstu, ka viņš mani redzējis erotiskā sapnī un gribētu to piepildīt. Bet es zinu, ka šo erotisko sapņu atstāstīšana sievietei ir tāda pavešanas ābece.

Kā tu uz to reaģē?

Es smejos un saku – cik jauki, ka tu mani redzi sapņos! Bet tas bija tajā posmā, kad es biju laulāta sieviete, kad man bija vīrs, ar kuru mēs bijām vairāk vai mazāk kopā...

Ko tas nozīmē?

Redzi, izrādījās, ka vairāk vai mazāk.

Vai tu runā par visiem pieciem laulības gadiem?

Protams. Laulības laikā es viņu, tāpat kā visus cilvēkus, biju glorificējusi. Es jau viņu uzcēlu uz tā pjedestāla, viņš pats tur neuzrāpās. Tāpēc arī cīnījos ar cilvēkiem, kuri nesaprata to, ka viņš taču ir varens. Bija cilvēki, kuri to uztvēra ar vieglu smīnu. Un tad es domāju – kas tas ir?

Viņš bija pelnījis būt uz tik augsta pjedestāla?

Protams, tagad es teikšu – nē. Bet toreiz tā nedomāju. Un tā ir ar visām manām attiecībām – diemžēl uzceļu šos cilvēkus ļoti augstu, jo savādāk man ir grūti mīlēt. Es tiešām spēju mīlēt tikai īpašus cilvēkus. Mani neinteresē traktoristi ar nočurātu bikšupriekšu un vienkāršie padomju inženieri, proti, man ir uzstādījums, ka es vēlos dzīvē augt, augt un augt. Tāpēc arī kļūst garlaicīgi ar cilvēkiem, kuri neatbilst maniem uzstādītajiem pjedestāliem.

Toreiz es redzēju tikai Džilindžera krāšņās spalvas. Tad, kad mēs viens no otra aizgājām, es to sāku vērot kā tādu interesantu izrādi vai labu kino, bet tās krāšņās spalvas manās acīs sāka izbirt un nobālēt. Un tā jau nav viņa, bet mana problēma. Tad es sāku ievērot, atcerēties un likt puzli pa daļām kopā, tā arī radās teiciens “vairāk vai mazāk”.

Monogāmais brīvdomātājs. Saruna ar komponistu Zigmaru Liepiņu

Vīrietis ir mednieks, viņa dabu mainīt nevar. Bet sievietei var būt paņēmieni, kā iznīcināt viņā šo mednieka instinktu,” pasmaida komponists Zigmars Liepiņš.

Lasīju, ka vārdi Dona dziesmai “Mana reliģija ir brīvība” esot arī jūsu dzīves vadmotīvs.

Protams! Es tos nerakstīju no zila gaisa, tā ir mana filozofija, taču tā bija vienīgā frāze, ko izdomāju, pārējo pierakstīja klāt Ņikita Kellermans. Mana dzīve ir hobijs. Nekad neesmu darījis to, kas man nepatīk. Arī padomju laikos ne. Tad bija cenzūra un daudz ierobežojumu, dzelzs priekškars un bla-bla-bla, taču, vienalga, es darīju to, ko gribēju. Tajos rāmjos, protams. Ideja par radio radās pirms deviņpadsmit gadiem. Pēc neatkarības atgūšanas bija skaidrs, ka ir viena joma, kurā kaut ko sajēdzu, – radio. Lai gan, skatoties no šodienas viedokļa, tolaik nesajēdzu neko. Pilnīgi neko! Toties bija absolūti spožs mērķis. Tas ir kārtējais gadījums, ka svarīgi izvēlēties mērķi, tad atrodas ceļš, sakrīt dažādi apstākļi un cilvēki... Esmu pārliecināts – ja vēlies ko sasniegt, vajag vienkārši to ļoti vēlēties. Ļoti! Un tad arī viss notiek. Ja gribu uzrakstīt darbu, arī tagad man vispirms iekšēji tas ļoti jāgrib.

Neļauj sevi iemīt zemē!

Bez pašapziņas sieviete izlaiž gaisu kā neaizsiets balons. Viņa vairs nespēj tikt tuvāk debesīm. Tāpēc vajag spodrināt savas spalvas un apzināties – tu esi vērtība tāpēc vien, ka esi! Tu esi pelnījusi skaistu dzīvi, tāpēc ka esi piedzimusi.

Nauda kā ceļazīme

Nauda ir katalizators – tā parāda attiecību problēmas un izceļ tās gaismā. Tā noteikti nav vērtība, ap kuru vajadzētu griezties mūsu dzīvēm. Taču nauda var parādīt, pa kuru ceļu iet, mīlot vienam otru un uzņemoties atbildību.

Atgriešanās. Gunas Supes dzīvesstāsts

Viņa gribēja kļūt par mūķeni. Viņa uz to tiecās kā naktstauriņš uz gaismu. Bet šī sajūta bija maldinoša, jo laimi viņa varēja atrast tikai ģimenē. Psiholoģe un pedagoģe Guna Supe. Sieviete, kuras dzīvesstāsts līdzinās ilgajam ceļam kāpās.

Lasi vēl:

  • Pārim jādzīvo atsevišķi

  • Likteņa spēle. Atklāts stāsts

  • Karaliskas kāzas. Zviedrijas nākamā karaliene Viktorija un viņas saderinātais Daniels

  • Atrodi savējo! Kāds vīrietis tev piemērots?

  • Cilvēka dzīves ritms saskaņā ar astroloģiju

  • No likumiem līdz romantikai. Dagnijas Lībanes karjeras līkloči

  • Krīze darbā? Tiec ar to galā!

  • No krūštura līdz pilij jeb bagāto čigānu mistika Moldovā

pirkumi un mode

  • Raiba kā taurenis vasaras kleitā

  • TOP lietas, bez kurām garderobe šovasar nav iedomājama

skaistums un veselība

  • Vasaras labsajūtas programma

  • Punktiņš uz i tavam skaistumam – permanentais grims

  • Karstumā lutini kājas biežāk!

starpbrīdis

Smalkas balles Latviešu biedrībā. Saruna ar Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētāju Ingmāru Čaklo

  • Idejas brīviem brīžiem

  • Grāmatas izvēlas Valmieras Drāmas teātra aktrise Elīna Vāne

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu