Tviteris sērīgo ierakstu dēļ kļūs par «Ņauderi»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kompānija «Twitter Inc.» paziņojusi par populārās mikroblogošanas vietnes nosaukuma nomaiņu uz «Meower» («Ņauderis»), lai pielāgotos lietotāju žēlabaino komentāru noskaņai.

«Mēs savā pēdējā sapulcē apspriedām un paanalizējām tvītus, un mums nācās secināt, ka vidējais tvitera lietotājs patiesībā nav nekāds čivinātājs (tweet no angļu valodas - čivināt),» īpaši sasauktā preses konferencē paziņoja «Twitter» izpilddirektors Diks Kostolo.

«Patiesībā vairums no 300 miljoniem tvitera lietotāju savos tvītos žēlojas, pukojas un gaužas. Čivina tikai retais. Līdz ar to mums jāiet līdzi realitātei un jāpielāgojas mūsu lietotājiem. Tāpēc mēs nolēmām radikāli mainīt savu platformu, kas turpmāk tiks dēvēta par »Ņaudētāju«,» skaidroja Kostolo.

Par pārāk dzīvespriecīgu atzīts arī tvitera putniņa logo, ko turpmāk aizstās nošņurcis kaķītis.

Latvijas Valodas komisija jau reaģējusi uz šīm pārmaiņām un apstiprinājusi virkni latviskojumu «ņaudētāju» saziņai.

Pati mikroblogšanas platforma latviski pareizi jādēvē par «Ņauderi», bet ieraksta veikšanas akts par «ņaudienu» vai «ieņaudēšanu».

Vietnes lietotāji pareizi dēvējami par «ņaudētājiem», sekotāji par «ņaudsekotājiem», ierakstu pārpublicēšana par «reņaudējienu» un visa mikroblogotāju kopiena kopumā turpmāk jāsauc par «ņaudētājsfēru».

Kā novēroja LETA, Latvijas ņaudētāju šodienas populārākais reņaudējiens ir: «Ņau ņaudas.»

*** Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa ***

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu