Taupības nolūkos likvidēs Saeimas priekšsēdētāja amatu (44)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai glābtu katastrofālā stāvoklī nonākušo Saeimas budžetu, šonedēļ neformālā sanāksmē koalīcija nolēmusi likvidēt parlamenta prezidiju, tostarp arī spīkera amatu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā, taču drošā informācija.

Kļūdainas plānošanas dēļ parlamenta budžetā izveidojies «caurums» vairāku simtu tūkstošu latu apmērā, tomēr pēc ilgām un smagām sarunām ar Finanšu ministriju un premjeru tapis skaidrs, ka papildu līdzekļi Saeimai šogad netiks piešķirti.

Tāpēc tautas kalpiem bijusi alternatīva - samazināt atalgojumu, atteikties no transporta un īres kompensācijām vai arī likvidēt kādu struktūrvienību. Pēc skaļām diskusijām un vairākkārtīgiem demaršiem nolemts par labu pēdējam variantam, lai arī ticis draudēts, ka tas varētu sašķobīt koalīcijas stabilitāti. Kā liecina neoficiālā informācija, izšķirošo vārdu kā neatkarīgs arbitrs teicis Valsts prezidents.

Koalīcija vienojusies, ka Saeimas prezidija saimnieciskās funkcijas pārņems Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, savukārt parlamenta sēdes vadīs koalīcijā esošo frakciju izvirzītie pārstāvji rotācijas kārtībā.

Plānots, ka Saeimas prezidijs savu darbību izbeigs ar 31.aprīli.

Patlaban Saeimas prezidijā ir pieci locekļi - Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), Saeimas priekšsēdētājas biedri Inga Bite (ZRP) un Andrejs Klementjevs (SC), Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) un sekretāra biedrs Jānis Vucāns (ZZS).

Saeimas prezidija locekļi aģentūrai LETA šo informāciju ne apstiprināja, ne noliedza, ne vispār atbildēja uz jautājumiem.

*** Šī ir 1.aprīļa - joku dienas - ziņa ***

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu