Sašauts žurnālists; uzbrukuši divi vīrieši (121)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Žurnālistam Leonīdam Jākobsonam, kurš ceturtdien nonāca slimnīcā ar šautu brūci sejā, uzbrukuši divi vīrieši. Viena no galvenajām versijām būs žurnālista profesionālā darbība, piektdienas rīta sacīja Valsts policijas virsnieks Andrejs Sozinovs.

Pievienota jaunākā informācija

Žurnālista stāvoklis stabils

«Viena no galvenajām versijām, protams, būs saistīta ar viņa profesionālo darbību. Jākobsons ir rakstījis par ļoti dažādiem cilvēkiem un ļoti daudz, izvēlēties vienu no tā visa būtu pāragri,» norādīja Sozinovs.

Žurnālists sašauts ar traumatisko ieroci, viņa stāvoklis ir stabils, informēja Sozinovs. Viņš šobrīd atrodas slimnīcā, kur gaida, kad žurnālists varēs sniegt liecības. Pirms žurnālista nopratināšanas Sozinovs nevarēja pateikt, vai Jākobsonam slimnīcā tiks norīkota apsardze.

Policija dežurē slimnīcā

«Vēl jau nezinām, ko viņš pateiks. No tā jau arī daudz kas būs atkarīgs. Negribam zaudēt laiku, tāpēc arī esam slimnīcā. Šeit bijām visu nakti, lai pēc iespējas ātrāk sāktu kaut kādas darbības,» uzsvēra Valsts policijas pārstāvis.

Sozinovs pastāstīja, ka veikta ļoti daudzu cilvēku aptauja, savukārt ar žurnālista nepilngadīgo dēlu pagaidām policija vēl nav runājusi. Dēls bija kopā ar tēvu pirms incidenta.

«Policijas darbinieki strādāja līdz vēlam vakaram, iesaistīti bija lieli spēki. Meklējām notikuma aculieciniekus. Kopš vakardienas [ceturtdienas] esam noskaidrojuši, ka uzbrukumā bija izmantots traumatiskais ierocis, uzbrukumā bija iesaistīti divi vīrieši. Visam aculiecinieks bija pats Jākobsons, bērns varēja redzēt incidenta sākumu,» sacīja Sozinovs.

Uzbrukuši divi krieviski runājoši vīrieši

Laikraksta «Diena» rīcībā ir neoficiāla informācija, ka Jākobsonam esot uzbrukuši divi krieviski runājoši vīrieši. Žurnālists spārdīts ar kājām, un viņam šauts galvā. Savukārt «Neatkarīgā Rīta Avīzē» minēts, ka neesot izslēgts variants, ka cietušais sašāvies pats.

Jākobsonam trāpīts sejā

Taču policijas virsnieks Andrejs Sozinovs žurnālistiem ceturtdien notikuma vietā pastāstīja, ka Jākobsonam trāpīts sejā un, visticamāk, šauts no gāzes pistoles. Žurnālists šobrīd ārstējas slimnīcā.

Jākobsons strādā portālā «kompromat.lv». Viņš plašāk kļuva pazīstams, kad viņu pērn aizturēja policija par, iespējams, Rīgas mēra Nila Ušakova («Saskaņas centrs») elektroniskā pasta sarakstes publiskošanu.

Raksta par korupciju un politiķiem

Jākobsons daudz ir rakstījis par Daugavpils domes dažādiem, viņaprāt, aizdomīgiem darījumiem, aprakstījis Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes bijušā vadītāja Vladimira Vaškeviča krimināllietu, pēdējā laikā viņš rakstīja par radikāļa Jevgeņija Osipova ģimenes biznesu, tostarp, iespējams, pornofilmu uzņemšanu, kā arī izvirzījis versijas par čečenu diasporas pārstāvja Bislana Abdulmuslimova iespējamo saistību ar Latvijas politiskajiem spēkiem.

«kompromat.lv» žurnālists Aleksandrs Šabanovs uzskata, ka uzbrukums žurnālistam ir atriebība vai iebiedēšana, kas saistīta ar viņa profesionālo darbību.

Vienā no jaunākajām publikācijām Jākobsons aprakstījis policijas veikto izmeklēšanu par elektroniskās sarakstes zādzībā aizdomās turēto prokūristu Juriju Kozlovu, kurš ir saistīts ar miljonāru Borisu Rjazanski, kuru apsūdz kukuļdošanas organizēšanā.

Komentāri (121)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu