Ameriks sestdien dibinās partiju, pulcējot 300 biedru (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sabiedriskā organizācija «Gods kalpot Rīgai!» politiskā partijā pārtaps sestdien, 17.martā, Mazajā ģildē, Amatu ielā 3/5, kur notiks partijas dibināšanas kongress.

Viens no galvenajiem organizācijas un partijas dibinātājiem ir Rīgas vicemērs Andris Ameriks, taču dibinātāju vidū būšot «vairāki sabiedrībā zināmi kultūras un mākslas darbinieki, atzīti mediķi, uzņēmēji, izglītības darbinieki - augstskolu profesori, skolu direktori, kā arī augstskolu mācību spēki», pastāstīja Amerika padomniece Liene Pētersone.

Nepilnu divu mēnešu laikā, kopš tika paziņots par sabiedriskās organizācijas izveidi, atbalstu «Gods kalpot Rīgai!» esot izteikuši 699 cilvēki, no kuriem daļa politikā iesaistīsies pirmo reizi. Vēlmi kļūt par partijas dibinātājiem esot izteikuši arī daudzi studenti. Plānots, ka partijai būs vairāk nekā 300 dibinātāju.

«Apvienojot rīdzinieku enerģiju, zināšanas un entuziasmu, plānots izveidot jaunu, līdz šim nebijušu līdzdalības formu - organizāciju, kas apvienotu īstenus Rīgas patriotus un atbalstītājus, nodrošinot tiešu, nepastarpinātu rīdzinieku interešu pārstāvniecību valsts un pašvaldības politiskajos procesos,» stāstīja Amerika pārstāve.

«Mūsu mērķis ir radīt iespēju ikvienam rīdziniekam dzīvot kvalitatīvā un harmoniskā vidē, iespēju attīstīt sevi, tiesības un brīvību pašam veidot savu dzīvi, vairot savu, savas ģimenes un pilsētas iedzīvotāju labklājību, būt drošam par savu nākotni. Mūsu uzdevums būs godprātīgi kalpot pilsētas iedzīvotājiem, veicinot viņu personīgo izaugsmi un dzīves kvalitātes uzlabošanos,» stāstīja Ameriks.

Kā ziņots, partijas dibinātāju un biedru rindās būs redzami arī Amerika 11 biedri Rīgas domē - frakcijas deputāti, kas pēc LPP/LC likvidēšanas palikuši bez partijas - Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, domnieki Andris Bērziņš un Mihails Gavrilovs, Rīgas Tūrisma attīstības biedrības valdes locekle Vita Jermoloviča, Rīgas Austrumu izpilddirekcijas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs, Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko, Kristīgo draudžu kolēģijas priekšsēdētājs Jānis Šmits, SIA «Getliņi EKO» valdes loceklis Raimonds Timma, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāka Dainis Turlais, kā arī deputāti Irina Vinnika un Jānis Zaržeckis.

Partijas dibinātāju vidū būs arī Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs, pašvaldības SIA «Rīgas nami» vadītājs Kārlis Kavacs, bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks un citi. Uzņēmēja un politiķa Ainara Šlesera jaunveidojamā partijā gan nebūšot.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) norādījis, ka «Saskaņas centra» frakcijas deputāti ar «Gods kalpot Rīgai!» turpinās sadarboties tāpat kā ar LPP/LC. Pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā abas partijas varētu startēt ar vienu sarakstu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu