E-talona ieviesējiem "ripos galvas"? (290)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš maija sākuma Rīgā par braukšanu sabiedriskajā transportā jānorēķinās, izmantojot nu jau bēdīgi slaveno e-biļeti. Uzņēmums ’’Rīgas satiksme’’ uzskata, ka sistēma, kaut arī ar nelielām kļūdām, ir ieviesta visumā veiksmīgi, tomēr Rīgas mērs ar uzņēmuma darbu nav apmierināts un sola, ka ’’ripos galvas’’.

Rīdzinieks Gatis ar sabiedrisko transportu brauc ik dienu. Kopš e-biļetes ieviešanas Gatis arvien biežāk izmanto personīgo automašīnu. Viņaprāt, jaunā sistēma ir nepilnīga un nepārdomāta.

Gatis, rīdzinieks: "Vakar man personīgi bija gadījums - ieliku karti kabatā un, kamēr grozījos un gāju garām cilvēkiem, tā man atkal nopīkstēja. Tā kā man uz sitiena aizgāja 80 santīmi pusminūtes laikā, ja man jābrauc daudz, tad izdevīgāk ar personīgo. Ir ērti savā mašīnā, nevis ar semočkām piespļautā tramvajā."

Rīgas sabiedriskajā transportā e-biļete darbojas jau divas nedēļas. Šobrīd šī sistēma ik dienu tiek izmantota pusmiljonu reižu. Daudzi iedzīvotāji tomēr nav apmierināti, jo rodas tehniskas problēmas.

"Rīgas satiksme" uzskata, ka e-biļetes sistēma ieviesta veiksmīgi. Iedzīvotāju sūdzības esot, tomēr uz lietotāju skaita tas neesot daudz.

Leons Bemhens, SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs: "Ir sācies otrais etaps, kas nebeigsies nekad, – tā ir reālā lietošana. Vienmēr būs tā, ka lielā masa zinās, kā lietot, un būs cilvēki, kas pirmo reizi ar to saskarsies."

Visbiežāk iedzīvotāji sūdzas par tehniskām problēmām, taču ir arī sūdzības par garajām rindām pēc viedkartēm, par nepareizi nodrukātiem uzvārdiem uz kartēm un par to, ka nav iespējams sazvanīt informatīvo līniju. Nedienas ap e-talonu pamanījis arī Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks un norādījis, ka "Rīgas satiksmē" ripos galvas.

Jānis Birks, Rīgas domes priekšsēdētājs (TB/LNNK): "Es domāju, ka tā strādāt nevar, un mans priekšlikums būs, ka vienam no valdes amats būs jāatstāj."

"Rīgas satiksmes" vadītājs Leons Bemhens uzskata, ka viņš ar saviem pienākumiem tiek galā lieliski. Visticamāk, amats būs jāatstāj "Rīgas satiksmes" valdes loceklim Igoram Volkinšteinam par pieļautajām kļūdām zemās grīdas tramvaju iepirkumā, taču precīzs lēmums būs zināms pēc uzņēmuma pilnsapulces – ceturtdien.

Komentāri (290)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu