Vizītē Latvijā ierodas Spānijas karaļpāris (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien divu dienu valsts vizītē Latvijā ierodas Spānijas karalis Huans Karloss ar kundzi karalieni Sofiju, informēja Prezidenta preses dienestā.

Spānijas karaļpāri šodien plkst.16 lidostā "Rīga" sagaidīs Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri. Vēlāk sekos oficiālā sagaidīšanas ceremonija pie Rīgas pils. Sagaidīšanas ceremonijas tiešraide tiks translēta Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā.

Vēlāk augstie viesi parakstīsies Rīgas pils viesu grāmatā, un tad notiks abu pušu un viņu delegāciju tikšanās. Ap plkst.18 Spānijas karaļpāris noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Dienas noslēgumā par godu viesiem Melngalvju namā tiks rīkotas valsts vakariņas.

Savukārt 6.maijā Spānijas karalis ar kundzi karalieni Sofiju tiksies ar Saeimas priekšsēdētāja biedri Solvitu Āboliņu (JL), apmeklēs Okupācijas muzeju, kā arī AS "Latvenergo" TEC 2.

Vizītes noslēgumā oficiālās pusdienas par godu viesiem Latvijas Nacionālajā operā rīkos Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Par godu Spānijas karaļpāra vizītei Rīgā šodien būs jāpaceļ valsts karogi un tiks ierobežota satiksme vairākās galvaspilsētas ielās, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldībā.

Atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam šodien no plkst.7 līdz plkst.19 un rīt, 6.maijā, no plkst.7 līdz plkst.19 būs jāpaceļ Latvijas valsts karogs pie Rīgas domes, tās struktūrvienību, tai pakļauto izpildinstitūciju, iestāžu, uzņēmumu, uzņēmējsabiedrību ēkām, kā arī pie pašvaldībai piederošām dzīvojamām ēkām.

Rīgas pilsētas izpilddirektors iesaka juridiskām un fiziskām personām pacelt Latvijas valsts karogu pie to īpašumā esošajām ēkām.

Transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt šodien no plkst.7 līdz plkst.18 Pils laukumā un Poļu gātē, no plkst.7 līdz plkst.18.20 Aspazijas bulvāra 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra 50 metru garā posmā no Kaļķu ielas, bet no plkst.7 līdz plkst.23 Kuģu ielas posmā no Trijādības ielas līdz Akmens tiltam.

6.maijā transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt no plkst.7 līdz plkst.15.30 Kuģu ielas posmā no Trijādības ielas līdz Akmens tiltam, Aspazijas bulvāra 25 metru garā posmā uz abām pusēm no autostāvvietu laukuma pie Latvijas Nacionālās operas un autostāvvietā pie Latvijas Nacionālās operas.

Nepieciešamības gadījumā policija pārvietos atstātos transportlīdzekļus uz tuvāko atļauto vietu.

Policija ierobežos gājēju kustību Rātslaukumā šodien no plkst.20.10 līdz plkst.22 un 6.maijā no plkst.10.30 līdz plkst.11.05.

Policija slēgs transportlīdzekļu satiksmi šodien no plkst.16.15 līdz plkst.16.45 Pils laukumā.

Policija nodrošinās Spānijas karaļa un karalienes delegācijas pārstāvju autotransporta kolonnas piekļuvi pie apmeklējamiem objektiem, kā arī nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi trīs minūtes pirms Spānijas karaļa un karalienes delegācijas transportlīdzekļu kolonnas braukšanas sākuma noteiktajā maršruta posmā un nodrošinās ceļu satiksmes drošību un sabiedrisko kārtību pasākumu vietās norādītajos laikos.

Šodien un rīt, 6.maijā, tiks slēgta ūdens transportlīdzekļu satiksme Daugavas akvatorijā starp AB dambi un Kuģu ielas krastmalu, kā arī būs aizliegta ūdens transportlīdzekļu pietauvošanās pie AB dambja.

Rīgas Pašvaldības policija šodien no plkst.16.30 līdz plkst.18.20 un rīt, 6.maijā, no plkst.12.30 līdz plkst.15.45 kontrolēs ūdens transportlīdzekļu satiksmi pilsētas kanāla posmā no Krišjāņa Barona ielas tilta līdz gājēju tiltam pie Bastejkalna.

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" uzdots slēgt tās pārvaldījumā esošās maksas autostāvvietas minētajās ielās un ielu posmos norādītajos laikos.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu