Mārupes iedzīvotāji piketēs pret plānoto Dienvidu tilta savienošanu ar lidostu (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešdien, 8.aprīlī, plkst.14.30 pie Mārupes pagasta padomes, Daugavas ielā 29 (pie Mārupes pagasta padomes ēkas) paredzēts pikets. Tā Mārupes pagasta iedzīvotāji protestēs pret nepārdomātiem un sasteigtiem attīstības plāna grozījumiem, kas, neņemot vērā Mārupes iedzīvotāju intereses, paredz savienot Dienvidu tiltu ar Lidostu "Rīga", TVNET informēja Mārupes iedzīvotāju iniciatīvas grupas pārstāvis Andris Berķis.

"Šobrīd Mārupē izveidojusies situācija, ka vēl pagājušogad būvvaldē varēja iegūt atļauju privātmāju celtniecībai teritorijās, kas, kā izrādās tagad, pēc attīstības plānā paredzētajiem grozījumiem, tiks paredzētas Dienvidu tilta un Lidostas "Rīga" savienojošā ceļa trasei un tā aizsargjoslai. Šā ceļa plānošana jau izraisīja plašu iedzīvotāju neapmierinātību pirmajā apspriešanas stadijā, 2008. gada novembrī un decembrī. Tomēr, neskatoties skaļajiem protestiem, Mārupes pagasta padome ir nolēmusi nemeklēt risinājumus, kas neskar tās iedzīvotājus, bet spītīgi un sasteigti "bīda" vāji izpētītas un nesagatavotas izmaiņas ar mērķi visu apstiprināt līdz pašvaldības vēlēšanām, kas izraisa aizdomas par kādu noteiktu interešu lobēšanu. Lieki piebilst, ka šāda mēroga izmaiņas attīstības plānā nākotnē ietekmēs desmitiem ģimeņu, kuras jau šodien dzīvo šā plānotā ceļa apkārtējās teritorijās.

Papildus visam ietekmes uz vidu pētījums šodien vēl atrodas publiskās apspriešanas stadijā, bet plāna izmaiņas jau tiek "bīdītas" uz apstiprināšanu. Tas ir nepieļaujami, jo cilvēki, kas iegādājās mājvietas šajā pagastā, rēķinājās ar attīstības plānu 2002.-2014. gadam bez šādām milzīgām izmaiņām. Ja tiks realizēti attīstības plāna grozījumi, nesaskaņojot ar iedzīvotāju interesēm, tad mūs gaida nebeidzami tiesas procesi par īpašuma vērtības samazināšanu un cilvēku dzīves kvalitātes kritumu. Mums visiem ir bērni. Mēs neiegādājāmies Mārupē mājokļus, lai ļautu pāri vai līdzās pagalmam ierīkot lielceļu. Mārupes iedzīvotāji un viņu ģimenes nav atbildīgas par to, ka, plānojot Dienvidu tiltu, jau laikus netika paredzēti visi pievedceļi un savienojumi ar stratēģiskajiem objektiem," aizrāda viens no piketa organizētājiem - Andris Berķis. Tiek gaidīts, ka protestā piedalīsies vairāki desmiti cilvēku.

Pikets paredzēts 8.aprīlī no pulksten 14.30 līdz 16.00, jo plkst. 15:00 sāksies kārtējā Mārupes padomes deputātu sēde, kurā ir jālemj par attīstības plāna grozījumu noteikšanu par galējiem!

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu