Dienvidu tilta vantis vairs nebūs oranžas (181)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas pašvaldība nolēmusi rīkot konkursu Dienvidu tilta vanšu jauna vizuālā tēla izstrādāšanai, jo Tautas partijas (TP) frakcija kategoriski iebilst pret to, ka vantis simbolizē partijas krāsas un ir oranžas.

Savā presei izplatītajā paziņojumā TP norāda - neesot pieļaujams pirms pašvaldību vēlēšanām radīt priekšstatu rīdziniekos, ka Dienvidu tilts būtu šīs partijas simbols.

"Pasaulē dārgākais un šķībākais tilts nav mūsu darbs. Turklāt neesam dabūjuši ne nieka no tiem 27 miljoniem, par kuriem klaigā Valsts kontrole," teikts paziņojumā.

Jau ziņojām, ka Dienvidu tilta vanšu krāsa jau vairākus gadus bijis viens no galvenajiem strīdus āboliem pašvaldībā - šā jautājuma dēļ pat ir šķobījies Rīgas mēra krēsls un ripojušas galvas.

Vēloties reklamēt savas krāsas jaunajā tiltā, savulaik pamatīgi matos sagāja "sociķi", "tēvzemieši" un "jaunlaicēni". Vieni vēlējās tilta vantis sarkanas, otri - dzeltenas, bet malā tika pastumti "jaunlaicēni" ar ideju vantis krāsot zili baltas, un par pārāk lielu uzstājību šajā jautājumā "jaunlaicēns" Aivars Aksenoks zaudēja mēra amatu.

Arī Latvijas Pirmā partija klusi un kautrīgi izteica savu ierosinājumu - neatkarīgi no krāsas vantis veidot kā krustus, tomēr pārāk sarežģīto tehnoloģisko risinājumu dēļ no šīs idejas atteicās.

"Sociķu" un "tēvzemiešu" strīds noveda līdz totālai konfrontācijai, un pat tika savākti paraksti "tēvzemieša" Rīgas mēra Jāņa Birka atbrīvošanai no amata. Tomēr pēc vairākām negulētām naktīm un smagām sarunām, kurās kā vidutājs darbojās TP, tika panākts kompromiss - sajaucot sarkano un dzelteno krāsu, tika nolemts vantis krāsot oranžas.

Par šo darījumu nopietnu interesi izrādīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), kas paziņoja: "Mēs atnāksim jums pakaļ." Pirms domes sēdes, kurā tika pieņemts gala lēmums par vanšu krāsu, KNAB jau pasūtīja "Rīgas satiksmē" autobusu ar 60 vietām, tomēr lielo sastrēgumu dēļ tas nepaspēja ierasties laikā un domnieki jau vantis bija nokrāsojuši. Šī ir 1.aprīļa ziņa.

Komentāri (181)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu