Ar šo referendumu ir augšāmcēlies padomju cilvēks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Sašķelta informatīvā telpa, sašķelta izglītības sistēma ir rezultāts tādai attieksmei - tā pēc notikušā referenduma par krievu valodu atzīst kultūras socioloģe Dagmāra Beitnere. Viņa šovakar LTV raidījumam «De facto» norādīja, ka mums Latvijā stingrāk un konsekventāk ir jārealizē valsts nācijas politika šajā jautājumā.

«Tie, kas balsoja par otru valsts valodu, es gribētu teikt, ka viņi nav nacionāla minoritāte. Aiz viņiem ir liela atoma un kosmosa apguves lielvalsts ar pasaulē lielāko teritoriju lietot šo valodu [krievu valodu - red.], lūdzu, nejauksim šīs divas lietas,» uzsvēra Beitnere.

Ar šo referendumu ir notikusi «padomju cilvēka augšāmcelšanās», uzskata Beitnere. Eksperti dziļi pārsteidz un pat satriec tas, ka Latvijas krievu intelektuāļi meklē argumentus, lai attaisnotu to savu tautiešu domu gājienu, kas parakstījās par tāda referenduma nepieciešamību. «Es arī gribētu uzklausīt, kas viņiem traucē šeit labi justies,» piebilda viņa.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu