Dažos novados pret divvalodību balsojuši vairāk nekā 99%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pret divvalodību vairāk nekā 99% nobalsojuši Pārgaujas, Alsungas, Dundagas un Nīcas novadā.

Pret divvalodību Latvijā vairāk nekā 99% balsstiesīgo nobalsojuši Pārgaujas, Alsungas, Dundagas un Nīcas novadā, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskie tautas nobalsošanas rezultāti.

Pārgaujas novadā pret Satversmes grozījumiem, kas paredzēja krievu valodai piešķirt valsts valodas statusu, nobalsoja 99,26% vēlētāju ‒ par bija 18, pret 2535. Alsungas novadā pret divvalodību nobalsoja 99,23% (5 pret 905), Dundagas ‒ 99,12% (18 pret 2589), Nīcas ‒ 99,03% (16 pret 940).

Pret divvalodību vairāk nekā 95% balsstiesīgo nobalsoja arī Baldones, Talsu, Kandavas, Jaunpils, Rucavas, Rojas, Pāvilostas, Viesītes, Vecumnieku, Skrīveru, Neretas, Jēkabpils, Jaunjelgavas, Tērvetes, Engures, Auces, Aknīstes, Ventspils, Vaiņodes, Skrundas, Saldus, Priekules, Kuldīgas, Grobiņas, Durbes, Aizputes, Vecpiebalgas, Varakļānu, Smiltenes, Sējas, Salacgrīvas, Rūjienas, Raunas, Naukšēnu, Mazsalacas, Mālpils, Madonas, Lubānas, Limbažu, Līgatnes, Krimuldas, Jaunpiebalgas, Ērgļu, Cesvaines, Beverīnas, Apes, Amatas, Alojas novadā.

Lai gan Latgalē vienīgajā divvalodības atbalstītāju bija vairāk nekā pretinieku, arī šajā reģionā ir bijuši vairāki novadi, kuros ir izteikts atbalsts latviešu valodai kā vienīgajai valsts valodā, proti, Rugāju novadā pret divvalodību bija 94%, bet Vārkavas ‒ teju 93% balsstiesīgo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu