Vēršu karalis (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itāļu superauto ražotājs Lamborghini atklājis savu līdz šim spēcīgāko modeli - Murcielago LP 670-4 SuperVeloce.

Tā ir uz markas flagmaņa Murcielago LP 640 bāzes veidota supermašīna ar pazeminātu svaru un paaugstinātu jaudu.

Automobilim uzstādītā 6,5 litru V12 dzinēja jauda paaugstināta par 30 zirgspēkiem, un tagad, kā jau var noprast pēc skaitļa, kurš figurē nosaukumā, pie 8000 apgr./min. sasniedz 670 zirgspēkus, un, tā kā svars samazināts par 100 kilogramiem, katram zirgspēkam nākas kustināt vien 2,3 kilogramus Murcielago LP 670-4 SuperVeloce svara. Maksimālais griezes moments ir 660 Nm pie 6500 apgr./min.

Dinamikas rādītāji, gan nav paši labākie uz planētas, tomēr SuperVeloce automobilim līdzvērtīgu spēkratu mūsdienās nav daudz - 100 km/h tas spēj sasniegt 3,2 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir 342 kilometri stundā.

Lamborghini Murcielago LP 670-4, kura dizainā veikts daudz izmaiņu, tiks izlaists ierobežotā 350 eksemplāru sērijā. No standarta LP 640 ekstrēmais Murcielago atšķiras ar citādāku priekšējās un aizmugurējās daļas dizainu, kas mainīts aerodinamikas optimizēšanas nolūkā, inovatīvu motora pārsegu, interjeru, kurā sportiskā manierē sakombinēta alkantara un oglekļa šķiedras elementi, un divu aerodinamikas regulējumu izvēles iespēju - viens ar liela izmēra aizmugurējo spoileri, otrs - ar mazāku. Starp citu, tikai mazākais ļauj LP 670-4 SuperVeloce attīstīt 342 km/h, jo lielais spoilers paaugstina piespiedējspēku uz aizmugurējo asi un šādā gadījumā maksimālais ātrums ir tikai 337 km/h.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu