Lūdz izbeigt procesu pret 13.janvāra grautiņu lietā apsūdzēto

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apsūdzētajam Romānam Raimeram nosūtītajā lēmumā par 13.janvāra grautiņu kriminālprocesa nodošanu tiesai nav norādīts, pēc kāda Krimināllikuma (KL) panta viņš tiek apsūdzēts, turklāt nav arī minēts pareizs Raimera personas kods, tāpēc šis dokuments ir uzskatāms par nederīgu, bet kriminālprocess daļā pret Raimeru - izbeidzams, uzskata viņa advokāte Māra Krasovska.

Šādu lūgumu - izbeigt kriminālprocesu daļā pret Raimeru - Krasovska pieteica šodien Rīgas apgabaltiesā notiekošajā tiesas sēdē 13.janvāra grautiņu lietā pret 23 apsūdzētajiem.

Prokuratūra gan pauda uzskatu, ka aizstāves lūgums ir nepamatots un noraidāms, jo lēmumā par lietas nodošanu tiesai esot gan minēts KL pants, pēc kura Raimeru paredzēts tiesāt. Apsūdzētā personas kods nav pareizs, atzina prokuratūra, taču tā esot uzskatāma vien kā pārrakstīšanās kļūda.

Advokāte uzstāja, ka lēmumā, kuru saņēmis apsūdzētais, konkrēts KL pants neesot minēts, turklāt attiecībā uz nepareizo personas kodu šāda kļūda neesot pieļaujama. «Ja cilvēks brauc uz ārzemēm, viņam nevar būt dokuments ar svešu personas kodu,» savu viedokli argumentēja Krasovska.

Tiesa, uzklausījusi procesa dalībnieku viedokļus, advokātes lūgumu - izbeigt kriminālprocesu daļā pret Raimeru - noraidīja. Motivējot šo lēmumu, tiesnese Irēna Logina sacīja, ka tiesai nav šaubu, ka tas Raimers, kurš regulāri nāk uz tiesas sēdēm, ir tas pats Raimers, kurš ir piedalījies pirmstiesas kriminālprocesuālajās darbībās. Pretējā gadījumā nebūtu saprotams, kāpēc persona, kurai nav nekāda sakara ar šo lietu, visu laiku nāk uz tiesas sēdēm, piebilda tiesnese.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa šodien skata vienu no trīs lietām, kas tika izdalītas no tā dēvētā 13.janvāra grautiņu pamata kriminālprocesa. Šodien izskatāmajā lietā ir apsūdzētas 23 personas, un visi 23 apsūdzētie ir ieradušies uz lietas izskatīšanu.

Jau ziņots, ka šā gada 5.janvārī Rīgas apgabaltiesa 13.janvāra grautiņu pamata krimināllietu pret 68 apsūdzētajiem sadalīja trīs daļās, izveidojot trīs jaunus kriminālprocesus. Vienā no tiem tagad apsūdzētas 23 personas, otrā - 25, bet trešajā - 20.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu