Ženēvā debitēs karstais MiTo (22)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaidāmajā Ženēvas auto šovā Alfa Romeo prezentēs mazās klases modeļa MiTo sportiskāko versiju GTA. Lai gan tas izskatās kā ražošanai pilnībā gatavs automobilis, Alfa Romeo to pasniedz kā GTA konceptauto.

Atbilstoši vēsturiskajam burtu virknējumam GTA (saīsinājums no Gran Turismo Alleggerito, kur alleggerito nozīmē pazemināts svars), MiTo GTA Concept izstrādē primārais uzdevums esot bijis samazināt svaru un attiecīgi optimizēt jaudas un svara attiecību.

Alfa Romeo norāda, ka daudz darba paveikts, lai pazeminātu automobiļa smaguma centru - vairākas komponentes, tostarp aizmugurējais antispārns, jumts un sānu spoguļi ir izgatavoti no oglekļa šķiedras, savukārt bremžu sistēmā, aktīvajā balstiekārtā un daļēji arī šasijas konstrukcijā plaši izmantots alumīnijs. Starp citu, MiTo GTA Concept ir par 2 centimetriem zemāka balstiekārta nekā standarta MiTo.

Zem MiTo GTA Concept motora pārsega iebūvēts jauns turbo dzinējs, kas konstruēts, ievērojot pēdējā laikā populārās down sizing tendences, proti, dzinēja tilpums tiek samazināts, degvielas patēriņš un kaitīgo izmešu daudzums sarūk, turpretim veiktspēja palielinās.

Izmantojot ielas un sacīkšu automobiļiem paredzēto Twin Spark un Alfa V6 dzinēju būvniecībā gūto pieredzi, jauno spēka agregātu izstrādājis uzņēmums Fiat Powertrain Technologies. Dzinējs ar degvielas tiešo iesmidzināšanu, mainīgu gāzu sadales fāžu sistēmu, jaunākās paaudzes turbo sistēmu un elektronisko vadības bloku no 1,75 litru darba tilpuma attīsta 240 zirgspēkus.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu